Ασχολείστε ακόμη με τις αποσκευές σας στο αεροδρόμιο; Όλα αλλάζουν με τον τρισδιάστατο ανιχνευτή!


Πολύ σύντομα δεν θα χρειάζεται να βγάζουμε από τις αποσκευές μας τίποτα: ούτε κινητά, ούτε laptop ή τα διάφορα υγρά.

Η τεχνολογία προχώρησε σε επίπεδα που, προκειμένου να περάσουμς στα ενδότερα (αίθουσα αναμονής και αεροπλάνο) των αεροδρομίων, θα χρειάζεται απλά να παραδώσουμε στο προσωπικό του αεροδρομίου τις αποσκευές μας.

Πώς θα γίνεται αυτό; Με ένα νέο x-ray scanner το οποίο θα επιτρέπει στους επιβάτες να μην ασχολούνται με το περιεχόμενο των τσαντών που έχουν μαζί τους στις πτήσεις. Την ίδια ώρα, τα αεροδρόμια θα μπορούν να αισθάνονται πιο σίγουρα για τον καλύτερο έλεγχο εντοπισμού κρυμμένων εκρηκτικών ή άλλων κακόβουλων ουσιών.

Έως τώρα, οι αποσκευές μας περνούσαν από τη διαδικασία σάρωσης ακτινών Χ, δύο διαστάσεων. Στο εξής θα περνούν από τρισδιάστατο ανιχνευτή που θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της αξονικής τομογραφίας. Θα επιτρέπει στο χειριστή να δει την εικόνα της τσάντας μας, σε 360 μοίρες και άρα ό,τι υπάρχει στα προσωπικά μας αντικείμενα. Κατ' αυτόν τον τρόπο, να μειωθεί εξαιρετικά και ο χρόνος που περνάμε στις ουρές προ των ελέγχων. Θα σκέφτεστε «αφού ήταν τόσο απλό, υπήρχε δηλαδή η τεχνολογία, γιατί δεν το είχαν κάνει μέχρι τώρα».

Λόγω του κόστους και της μεγαλύτερης κατανάλωσης ενέργειας είναι η απάντηση. Ειδικοί εξήγησαν πως ενδεχομένως να παρουσιάσει προβλήματα, σε περιβάλλοντα σάρωσης ασφαλείας, με συμφόρηση.

Από την 1η Ιουλίου η τεχνολογία αυτή τεστάρεται στο αεροδρόμιο της Γενεύης. Ακολούθησε το John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, το Schiphol του Άμστερνταμ και σειρά θα πάρουν το Heathrow και ο διεθνής αερολιμένας του Χονγκ Κονγκ. Η διαδικασία δοκιμής θα διαρκέσει 6 με 12 μήνες.


Πηγή: news247.gr
_