Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΕΑΛΣ: Κατακριτέα και ένδειξη αδυναμίας άσκησης διοίκησης η προσβλητική συμπεριφορά ανωτέρου προς κατώτερο


Διαβάστε την ανακοίνωση τής ΠΕΑΛΣ: Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό απόσπασης συναδέλφου μας γιατί δεν απέδωσε τον χαιρετισμό που όφειλε στον κ. Υπουργό υπενθυμίζουμε οτι
στις προβλεπόμενες διαδικασίες από την διοίκηση για ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι η απόσπαση και επιφυλασσόμαστε σχετικά για τις περαιτέρω νομικές ενέργειές μας  .
Παράλληλα και με αφορμή την πρόσφατη αποστολή στα προσωπικά emails των  συμμετεχόντων στο συμβούλιο έκτακτων μεταθέσεων  υπενθυμίζουμε ότι  απειλές, εκφοβισμοί, προειδοποιήσεις, πιέσεις δεν μπορούν να κάμψουν θεσμοθετημένα όργανα και διαδικασίες ενώ σε ότι μας αφορά, ως Αξιωματικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών, δεν μας κάμπτουν καθώς έχουμε την εντολή και αποδοχή των συναδέλφων μας, γνωρίζουμε και ζούμε με αυτό ότι ως παράλληλα εργαζόμενοι, στοχευμένα και με τακτική εύκολα μπορούμε να βρεθούμε υπό μετάθεση ή να τιμωρηθούμε ή και στην αποστρατεία.

Επ ευκαιρία τονίζουμε ότι τα προβλήματα στο χώρο εργασίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα με σημαντικές προεκτάσεις στην διαμόρφωση των ανθρωπίνων σχέσεων αλλά και στην παραγωγικότητα - εκτέλεση καθηκόντων.

Κάποια ζητήματα που μπορεί να μοιάζουν ανώδυνα, όταν τα αφήσεις ασχολίαστα ή δεν δράσεις  άμεσα μπορεί να  επαναληφθούν  και  να δημιουργήσουν προβλήματα  με απρόβλεπτες συνέπειες για τα μέλη της ομάδας αλλά και το σύνολο της ομάδας.

Υπενθυμίζουμε οτι Διοίκηση είναι η απλή εκτέλεση των αναγκαίων λειτουργιών, που είναι απαραίτητες για την επιτυχία ενός οργανισμού ή τμήματος αυτού, ενώ Ηγεσία είναι η ικανότητα της κεφαλής να επιβλέπει, να εμπνέει, να συνεργάζεται, να ακούει αλλά και να μεριμνά για τους υφισταμένους του και για την αποτελεσματικότερη κι αποδοτικότερη εκτέλεση των στόχων του οργανισμού και κυρίως να δείχνει μεγαλοπρέπεια.

Η ΠΕΑΛΣ, ως εκπρόσωπος των Αξιωματικών Λ.Σ., των διοικούντων του Σώματος σεβόμενη τα μέλη της και την ευθύνη που φέρουν οι Αξιωματικοί έναντι των υφισταμένων τους συναδέλφων τους τη δομή και το Στρατιωτικό χαρακτήρα του ΛΣ, τα έθιμα, τις αξίες, τις αρχές και τις παραδόσεις του Λ.Σ. αλλά και το διαχρονικό έργο και την προσφορά των στελεχών ΛΣ όλων των κατηγοριών εφιστά την προσοχή και τονίζει ότι η απαξιωτική , ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά ,η φίμωση και η αδιαφορία , η τιμωρία με "ποινές" που δεν προβλέπονται προς τα στελέχη ΛΣ είναι κατακριτέα καθώς επιδρά στην ψυχολογία και την επαγγελματική δραστηριότητα όλων των στελεχών, προσβάλλει την προσωπικότητά τους και την υπηρεσιακή τους υπόσταση, βλάπτει τους όρους εργασίας τους και τα γενικότερα δικαιώματα τους και το μόνο που αποδεικνύει είναι την αδυναμία της κεφαλής  να  διοικήσει  δηλαδή ένα από τα κύρια προσόντα που πρέπει να κατέχει κάποιος για να είναι στην κορυφή.

Τέλος υπενθυμίζουμε  ότι όποιοι αποτελούν την κορυφή  και κυρίως αυτός που κάθεται στο "θρόνο" οφείλει να φροντίζει ώστε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, η συμπεριφορά του να κοσμεί πρώτα αυτόν, να σέβεται τον κατώτερο – υφιστάμενό του αλλά και να προστατεύει αυτόν από κάθε πράξη ή παράλειψη, η οποία προσβάλει την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπειά του και κυρίως ότι ο πραγματικός σεβασμός δεν επιβάλλεται αλλά κερδίζεται .

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων Π. ΠΑΣΣΑΚΟΣ     Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια