Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν δεχόμαστε αναιτιολόγητες (παράτυπες) μεταθέσεις – Του Αστέριου Κούρτη

Θα ήθελα να "ευχαριστήσουμε" και δημόσια τη διοίκηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διότι αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της υπηρεσίας μας πλέον, ασχολείται και με μεταθέσεις χωρίς την αίτηση και επιθυμία, δηλαδή κάτι που στην ουσία πρόκειται για διώξεις συναδέλφων.

 

Οι συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια έχουν επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό με ποικίλα προβλήματα και ως εκ τούτου διακατέχονται από συναισθήματα άγχους και πίεσης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους . Οι Υπηρεσίες τροχαίας Θεσσαλονίκης επιφορτίζονται συνεχώς με νέες υποχρεώσεις και ανάμεσα σε όλα αυτά στις τελευταίες μεταθέσεις εντός ΓΑΔΘ παρατηρήθηκαν και αρκετες διώξεις συναδέλφων, προφανώς για λόγους "μη υπακοής σε όλα" καθώς δεν έκαναν τα «χατίρια» της ηγεσιας της Δ/νσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ή διαταγών από οποιονδήποτε Αστυνομικό καθώς επίσης και για οποιαδήποτε συμπεριφορά που θα μπορούμε να προκαλέσει δυσμενή σχόλια σε βάρος της υπηρεσίας εφαρμόζεται το πειθαρχικό δίκαιο, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, και επιβάλλεται η αντίστοιχη πειθαρχική ποινή στον συγκεκριμένο συνάδελφο. Οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν απο τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης όμως χωρίς την επιθυμία τους, δεν εχουν τιμωρηθεί για κάτι σχετικό τα τελευταία έτη.

 

Μια τέτοια περίπτωση θεωρείται μη κατακριτέα κατά την προσωπική μου εκτίμηση, ενώ η απευθείας επιβολή ποινής με μετάθεση αστυνομικού για λόγους τιμωρίας και εκφοβισμού είναι εξωφρενική στις μερες μας και παράτυπη. Τέτοιου είδους κινήσεις ανασύρουν μνήμες παρελθόντων ετών και δημιουργούν πολλά ερωτήματα σχετικά με το αν αξίζει να παραμείνεις «μάχιμος» μέχρι την τελευταία ημέρα της υπηρεσιακής σου ζωής ή με την πρώτη ευκαιρία να «κρυφτείς» σε μια επιτελική θέση...

 

ΚΟΥΡΤΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια