Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέντε υγιεινά τρόφιμα που, όμως, κρύβουν παγίδες!


Στην εποχή που ζούμε ακούμε ολοένα για την υγιεινή διατροφή και λαμβάνοντας ενημέρωση εύκολα από διάφορες πηγές, αναζητούμε υγιεινά τρόφιμα και τρόφιμα που καλό είναι να αποφεύγουμε.

Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε πολύ, καθώς πολλές φορές πίσω από την υγιή ταμπέλα που δίνουν όλοι στα τρόφιμα, κρύβονται παγίδες. Και ξαφνικά καταλήγεις να μένεις στάσιμος αν και έχεις αλλάξει προς το θετικό τη διατροφή σου.

Δες τώρα ποια υγιεινά τρόφιμα μπορεί να κρύβουν παγίδες!

Εσύ διαβάζεις τα συστατικά και τη συσκευασία των τροφίμων που αγοράζεις; Οι περισσότεροι απαντάνε όχι. Σχεδόν όλες τις φορές τα συστατικά αποκαλύπτουν το πόσο υγιεινό είναι κάτι.

1. Δημητριακά

Έχουν κυκλοφορήσει ένα σωρό δημητριακά γύρω από την υγιεινή διατροφή. Χρησιμοποιούν όρους και λέξεις από το fitness για να πείσουν ότι είναι υγιεινά. Και δουλεύει. Όχι μόνο τα απλά δημητριακά, άλλα και είδη όπως η βρώμη και η granola. Όμως, αυτό που δεν λένε μερικά, είναι ότι κρύβουν συνήθως μεγάλες ποσότητες ζάχαρης για να είναι νόστιμα. Για να μην πέσετε θύμα της διαφήμισης του προϊόντος διαβάστε καλά τα συστατικά. Προσπαθήστε να επιλέξετε με κριτήριο τη χαμηλή ποσότητα ζάχαρης.

2. Ψωμί

Ξέρουμε όλοι ότι το λευκό ψωμί δεν είναι σύμμαχος της διατροφής μας. Ωστόσο εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια το ψωμί ολικής αλέσεως και διάφορα παρόμοια είδη. Ξέρετε όμως ότι πολλά ψωμιά έχουν προστιθέμενη ζάχαρη ή γλυκαντικά. Επίσης, μια άλλη παγίδα που συμβαίνει και σε πολλά προϊόντα από το εξωτερικό είναι ότι χρησιμοποιούν μελάσα για να πετύχουν το καφέ χρώμα. Εδώ είναι λίγο δυσκολότερο μερικές φορές να το ανακαλύψουμε κυρίως με το μάτι, γι’ αυτό θέλει καλό διάβασμα των συστατικών. Σε φούρνους δεν γίνεται αυτό, οπότε καλύτερα να επιλέγετε από αυτόν που εμπιστεύεστε.


3. Χυμοί φρούτων

Μην μπερδεύετε τους χυμούς που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με φρέσκα φρούτα με τους τυποποιημένους χυμούς του super market ή σε καταστήματα. Σε πάρα πολλούς χρησιμοποιείται έξτρα ζάχαρη σε ποσότητες που είναι μεγάλες. Το χρώμα του χυμού γοητεύει κάτι που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι είναι υγιεινό. Επίσης, πολλά μαγαζιά φτιάχνουν φυσικούς χυμούς και smoothie, αλλά προστίθενται και σε αυτά ζάχαρη για γεύση ή και άλλα συστατικά που ανεβάζουν αρκετά τις θερμίδες. Ρωτήστε τους υπαλλήλους και ζητήστε πραγματικό φυσικό χυμό.

4. Μαύρη σοκολάτα

Είναι γνωστό ότι η μαύρη σοκολάτα είναι καλύτερη για μια διατροφή από τα άλλα είδη. Είναι βέβαια ένα τρόφιμο που δεν πρέπει να τρώμε και σε τεράστια ποσότητα. Έχει ήδη αρκετές θερμίδες. Έχουν γίνει και αρκετές έρευνες για τα οφέλη της με τα αντιοξειδωτικά που έχει. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτήν πολλές φορές χρησιμοποιείται χαμηλότερο ποσοστό κακάο και υψηλό ποσοστό ζάχαρης. Θέλει πολύ προσοχή γιατί μπορεί να είναι βόμβα θερμίδων χωρίς να το ξέρετε. Διαβάστε καλά τη συσκευασία και επιλέξτε εκείνες με υψηλά ποσοστά κακάο και μικρά ζάχαρης. Το ιδανικό θα ήταν γύρω στα 80-85% κακάο.


5. Προϊόντα light

Πολλά προϊόντα προωθούνται από τη διαφήμιση κυρίως γιατί είναι light σε σχέση με τα άλλα. Ωστόσο, όταν κάτι βαφτίζεται έτσι, δεν σημαίνει ότι έχει χαμηλές θερμίδες. Σε πολλά είδη τυριών, για παράδειγμα, οι θερμίδες παραμένουν στα ύψη παρότι ονομάζονται … light. Έτσι νομίζουμε ότι αγοράζουμε κάτι με χαμηλές θερμίδες και κάνουμε λάθος. Και σε αυτήν την περίπτωση, διαβάστε καλά τη συσκευασία.

Η αγορά έχει πλέον πάρα πολλά προϊόντα και ο μόνος τρόπος να μη σαμποτάρουμε μόνοι μας τη διατροφή μας είναι να κάνουμε καλή έρευνα.


Πηγή: the-man.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια