Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στίβος: Στην κορυφή της Ευρώπης οι «χρυσές» Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Οι δύο κορυφαίες επικοντίστριες της Ευρώπης είναι Ελληνίδες. Κι αν για την Κατερίνα Στεφανίδη το ξέραμε και δεν υπήρχε αμφιβολία, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου
σηματοδότησε τη μεγάλη επιστροφή και της Νικόλ Κυριακοπούλου!
Οι μεγάλες αθλήτριές μας έκαναν το «1-2» στο άλμα επί κοντώ, με τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο να υπερβαίνει τα 4,85 μέτρα κάνοντας ρεκόρ αγώνων και την Κυριακοπούλου να υπερβαίνει τα 4,80 κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.
Η Στεφανίδη υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2016 στο Άμστερνταμ κι έκανε τρία τα μετάλλιά της στη διοργάνωση, αφού είχε κερδίσει το ασημένιο το 2014, στη Ζυρίχη, ενώ η Κυριακοπούλου έφτασε στο δεύτερο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι.
Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4,75μ, ενώ η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα, με την κορυφαία μέχρι τώρα επίδοση φέτος στην Ευρώπη (4,85μ), κατετάγη τέταρτη με 4,70μ.
Το «χρυσό» κορίτσι του ελληικού στίβου, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα στις διεθνείς διοργανώσεις, μετά την εξασφάλιση της πρώτης θέσης τοποθέτησε τον πήχη στα 4,96μ, όπου είχε τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες.
Στον τελικό του αγωνίσματος συμμετείχε και τρίτη Ελληνίδα, η φέρελπις Ελένη Πόλακ, η οποία αποκόμισε εμπειρίες για το μέλλον, αφού δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4,30 μέτρα.


naftemporiki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια