Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς το τμήμα ασφαλείας Χαλκίδας διέλυσε τη συμμορία πώλησης βρεφών

«Είμαστε απελπισμένοι. Δέκα χρόνια δεν μπορούμε να κάνουμε παιδί. Έχουμε προσπαθήσει με όλους τους τρόπους, αλλά μάταια. Θέλουμε οπωσδήποτε να αποκτήσουμε ένα. Έστω και έτσι. Έστω και αν πρέπει να αγοράσουμε κάτι που θα ολοκληρώσει την ευτυχία μας».

Αυτή ήταν η πειστική αναφορά των δύο αστυνομικών από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προς την 40χρονη μεσάζοντα του κυκλώματος εμπορίας βρεφών. Με αυτή τη φράση, τον συγκινητικό λόγο και τα υγρά μάτια των δύο αστυνομικών, η γυναίκα από την Γεωργία πείστηκε πως μπορεί η αγοραπωλησία του βρέφους, μόλις 4 ημερών, μπορούσε να γίνει με ασφάλεια για την συμμορία.
Αυτή η συνάντηση έγινε σε καφετέρια της οδού Πανόρμου στους Αμπελόκηπους, όπου οι αστυνομικοί επιτηρούσαν τον χώρο με φυσική παρουσία και ηλεκτρονική υποβοήθηση καταγραφής της εικόνας. Η αρχική τιμή «εκκίνησης» της αγοράς του νεογέννητου κοριτσιού, ήταν οι 20.000 ευρώ, με το κύκλωμα να πείθεται να το κατεβάσεις στις 18.000 ευρώ για να κλείσει η «συμφωνία». 
Πριν τις διαπραγματεύσεις αγοραπωλησίας, τα μέλη του κυκλώματος είχαν «τσεκάρει» τα δελτία ταυτότητας του «ζευγαριού» των αστυνομικών ακόμη και τα χρήματα της… προκαταβολής των 9.000 ευρώ, τηρώντας κάποια μέτρα ασφάλειας για την αποφυγή σύλληψης. Στο πλαίσιο αυτών των συνομιλιών, η 40χρονη από την Γεωργία είχε αναφέρει στους αστυνομικούς-«αγοραστές» πως θα μπορούσαν να δουν και ένα αγοράκι αν ενδιαφέρονται, χωρίς αυτός ο αποκρουστικός «δειγματισμός» να ολοκληρωθεί.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι συνεννοήσεις, η 40χρονη τους πήγε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, όπου εκεί ήταν η φυσική μητέρα το νεογέννητο κοριτσάκι και οκτώ ακόμη άτομα. Το «ζευγάρι» των αστυνομικών ειδοποίησε τους συναδέλφους τους και εξελίχθηκε η επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων τρεις άνδρες ηλικίας 39, 41 & 32 ετών, καθώς και έξι γυναίκες, ηλικίας 40, 29, 35, 34, 38 & 29 ετών αντίστοιχα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως οι συλληφθέντες από τις αρχές του 2018 είχαν συγκροτήσει την εγκληματική οργάνωση, αποκλειστικά για τις αγοραπωλησίες βρεφών έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία καταμεριζόταν ανάλογα με τους ρόλους που είχαν διανεμηθεί στο κάθε μέλος ξεχωριστά.
Ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών είχε ένας 39χρονος από την Βουλγαρία, ο οποίος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις διωκτικές αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Επίσης, ο 41χρονος και ο 32χρονος, ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση των γυναικών που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Κυψέλης, ενώ η 35χρονη ενεργούσε ως άμεση βοηθός του ηγετικού στελέχους του κυκλώματος.
Οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων η μία είχε μαζί της το νεογέννητο βρέφος της που επρόκειτο να πωληθεί στους αστυνομικούς, είχαν το ρόλο της κυοφορίας, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η πώληση των νεογέννητων βρεφών τους, σε υποψήφιους αγοραστές. Από την εξέτασή τους σε Δημόσιο Νοσοκομείο, τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι η 38χρονη και δύο 29χρονες είχαν γεννήσει πρόσφατα, ενώ η 34χρονη βρίσκεται σε κατάσταση κύησης.
Η αστυνομική έρευνα εξελίσσεται και σε άλλο Δημόσιο Νοσοκομείο, όπου φέρεται να γέννησε η γυναίκα που θα πωλούσε το βρέφος της, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στις παράνομες αγοραπωλησίες, γιατροί, μαιευτήρες ή ακόμη δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν στοιχεία που το αποδεικνύουν. Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 9.025 ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και δέκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα διευκόλυνσης για την εγκληματική τους δράση.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο Ανακριτή, αποφάσισαν την προφυλάκιση του 39χρονου φερόμενου «αρχηγού», της 34χρονης συντρόφου του, της 40χρονης από την Γεωργία, και του συζύγου της γυναίκας, το βρέφος της οποίας ήταν προς πώληση, ενώ οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
tvstar.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια