Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κινητοποιήσεις ζητά η ΕΑΚΠ

Διαβάστε τί προτείνει η ΕΑΚΠ: Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου υποβάλλει αίτημα για έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού της
Ένωσης, με θέμα:
ΕΝΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
Οι μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις δασικές πυρκαγιές και επέφεραν τον τραγικό θάνατο των συνανθρώπων μας στην Αττική, είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών των κυβερνήσεων Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., που δημιούργησαν και διεύρυναν τις τεράστιες ελλείψεις στην υπηρεσία μας και στην πυρασφάλεια της χώρας. Είναι οι ίδιες πολιτικές που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε με ασφάλεια και με πλήρη επάρκεια τη δουλειά μας και μας επιβαρύνουν με πρόσθετα μεγάλα προβλήματα από τη συνεχή κατάργηση των δικαιωμάτων μας ως εργαζόμενοι. Αυτό επιχειρεί να αποκρύψει η κυβέρνηση και τα κόμματα που επέβαλλαν και στήριξαν τις πολιτικές των περικοπών, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο μας, τα κεντρικά Μ.Μ.Ε. και τους διάφορους « ειδήμονες » που παρουσιάζονται μετά από τέτοιου είδους καταστροφές, για να αποπροσανατολίσουν το λαό από τη βασική αιτία του προβλήματος.
Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, που επιχείρησαν και στις συγκεκριμένες πυρκαγιές κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, έχοντας απέναντι τους όλα αυτά τα εμπόδια που βάζουν οι πολιτικές αποσάθρωσης της πυροπροστασίας, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τις καταστροφικές συνέπειες αυτών των πολιτικών. 
 Αυτό όμως απομονώνουν και αξιοποιούν ως γεγονός, με απύθμενο θράσος και κυνισμό όσοι σήμερα  επικαλούνται την απουσία νεκρών και τραυματιών συναδέλφων μας από τον τραγικό κατάλογο των θυμάτων. Το κάνουν για να καταστήσουν ανύπαρκτο και αναποτελεσματικό τον κρατικό μηχανισμό πυρόσβεσης, με σκοπό να προωθηθούν προς χάριν της μείωσης κοινωνικών δαπανών και της ανταποδοτικότητας, οι καταστροφικοί σχεδιασμοί για περαιτέρω μεταφορά αρμοδιοτήτων σε δήμους, ιδιώτες και εθελοντές.  
Οι πυροσβέστες μαζί με  το λαό που βιώνει άμεσα τις τραγικές συνέπειες, έχουμε  αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία. Επιβάλλεται πλέον, ο κοινός αγώνας των πυροσβεστών και του μαζικού εργατικού κινήματος, πριν δούμε να χάνονται στις φλόγες και άλλοι συνάνθρωποι και συνάδελφοι μας, να καταστρέφονται και άλλες λαϊκές περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα δασικού πλούτου. Οι κίνδυνοι και για την περιοχή μας, είναι μεγάλοι. Δεν μπορεί η πυροπροστασία της χώρας, να βασίζεται στην τύχη και στις καιρικές συνθήκες.
Να διεκδικήσουμε με τον αγώνα μας:
Τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού για τη θωράκιση της πυροπροστασίας της περιοχής μας και όλης της χώρας, που θα περιλαμβάνει την πρόληψη, τα αντιπυρικά έργα, την προστασία και τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων με ευθύνη του κράτους ( Δασική Υπηρεσία, Πολιτική Προστασία, Επιστημονικοί και άλλοι φορείς ). Να διασφαλιστεί η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας και του φυσικού μας πλούτου.
Την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πυρασφάλεια της χώρας, με προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, πενταετών και των υπαλλήλων που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δημιουργία υποδομών, προμήθεια εξοπλισμού και μέσων.
Την ικανοποίηση των αιτημάτων που καλύπτουν πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες των πυροσβεστών, του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυροπροστασίας, όπως περιλαμβάνονται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από την από την πλειοψηφία των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 31-3-2018.
Την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των υπηρεσιών του δικτύου πυροπροστασίας.
Επίσης, να απευθύνουμε κάλεσμα σε συνδικαλιστικούς φορείς της περιφέρειας ( Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ.α. ) για συμμετοχή στην κινητοποίηση και στήριξη στους αγώνες μας. Να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο με το υπόλοιπο εργατικό μαζικό κίνημα. Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας να γίνουν υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, γιατί στοχεύουν στην επαρκή αναβάθμιση της πυρασφάλειας και την ενίσχυση των υπηρεσιών μας, προς όφελος της προστασίας του λαού και του φυσικού μας πλούτου.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.
Βλάχος Δημήτριος - Καλούδης Βασίλειος - Κορτσινόγλου Ααρών
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια