Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θα επιστραφεί από το ΤΠ&Δ η παρακράτηση από την προσωρινή σύνταξη του μέλους του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος της παρακράτησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΠΤ&Δ) του μεγαλύτερου μέρους της προσωρινής σύνταξης χήρας με μικρό παιδί, μέλους του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, το Ταμείο επικοινώνησε με την ίδια αλλά και το Σύλλογο και ενημέρωσε ότι:

(1) Θα επιστραφεί άμεσα το ποσό που παρακρατήθηκε στη Σύνταξη μηνός Αυγούστου.
(2) Η έναρξη παρακράτησης θα ξεκινήσει με τη χορήγηση της οριστικής σύνταξης, αφού προηγουμένως εξετασθεί, μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης, η δυνατότητα διακανονισμού, ανάλογα με τα εισοδήματα αυτής.
 
Η κ. Ε.Κ. και ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α, ευχαριστούν θερμά όλους όσους ευαισθητοποιήθηκαν (ΜΜΕ, βουλευτές, φορείς, απλούς ανθρώπους) και συνέβαλαν φανερά ή μυστικά για την άμεση επίλυση του εν λόγω θέματος. 
 
Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, καλεί την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιλύσει, άμεσα, το πρόβλημα που δημιούργησε στις ορφανικές οικογένειες με την ψήφιση του απάνθρωπου άρθρου 12 του ν.4387/2016. Τον Απρίλιο του 2019, που θα εμφανισθεί το μηδέν στο Ενημερωτικό Σημείωμα Σύνταξης, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να έχουμε δράματα. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι οι ενέργειες μπορεί να είναι απρόβλεπτες όταν κλέψεις δια της βίας την αξιοπρέπεια κάποιου; Πρέπει να έχουμε αυτοκτονίες για να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση; Και θα είναι η κυβέρνηση αυτή που θα έχει οπλίσει αυτό το χέρι, που απευχόμαστε. Και θα είναι όλοι τους, ποινικά, ένοχοι. Και τότε όσο και να ψάχνουν δεν θα μπορέσουν να βρουν καμία δικαιολογία. Και αναρωτιόμαστε! Πόσο δύσκολο είναι, έστω για μια φορά, αυτή η πολιτεία, να προβλέψει το κακό που έρχεται;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια