Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσκεψη Δημήτρη Αναγνωστάκη και Κωνσταντίνου Τσουβάλα στη Φθιώτιδα


Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας

Την 19-07-2018, ημέρα Πέμπτη και περί ώρα 13:30΄, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα διαλέξεων της Δ.Α. Φθιώτιδας, του Διοικητικού Συμβούλιου της Ενώσεώς μας με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξηςκ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγοκ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, οι οποίοι συνοδευόταν από τους Κλαδάρχες Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγο κ. Ανδρέα Δασκαλάκη και Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής, Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη Ντζιοβάρα. Παρόντες ήταν και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας  Υποστράτηγοςκ. Μιλτιάδης Πουρσανίδης καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας Αστυνομικός Διευθυντήςκ. Μαντζιώκας Αστέριος.
     Στα πλαίσια της επίσκεψής τους στον Νομό μας, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Φθιωτική πρωτεύουσα. Με υπόμνημα που παραδώσαμε τόσο στην Πολιτική όσο και στην Φυσική Ηγεσία του Σώματός μας, η Ένωσή μας θέλησε να τους γνωρίσει τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των Αστυνομικών, που υπηρετεί στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και παράλληλα να προτείνει και ενδεχόμενες λύσεις, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας που καλούμαστε να υπηρετούμε, την προστασία της ζωής και της περιουσίας αυτών και την καταξίωση των υπηρετούντων στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
     Καταθέσαμε την αγωνία μας για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όσον οι υφιστάμενες πολιτικές της παρατεταμένης λιτότητας και η οικονομική ύφεση επέφερε τη διάλυση του Κοινωνικού Ιστού και τη χρησιμοποίηση των εργαζομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως κυματοθραύστη των κοινωνικών αντιδράσεων και ελατήριο απορρόφησης των λαϊκών κραδασμών οργής και αγανάκτησης, κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
     Συζητήθηκαν και πολλά ακόμη ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των υπηρετούντωνόπως:
α) Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών - με όρους κοινωνίας και όχι με όρους μνημονίου, που θα επαναφέρει τις 6.700 οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν με τον Ν. 4249/14.
β) Ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή και ανάγκη αντικατάστασης του στόλου των  οχημάτων, τα οποία πολλά εξ’ αυτών είναι ακατάλληλα με αποτέλεσμα να θέτουν την ζωή των πολιτών και των συναδέλφων μας σε κίνδυνο.
     ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ την άμεση αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων, με αξιοποίηση κονδυλίων και από το ΕΣΠΑ, και την εξέταση του ενδεχόμενου χρήσης υπηρεσιακών οχημάτων μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης «leasing».
γ)Αναβάθμιση του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας με αύξηση των οργανικών θέσεων.
δ) Άμεση κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Μακρακώμης ο όποιος βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο (2) χιλιομέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας στο οποίο υπάγεται διοικητικά, καθόσον αδυνατεί να προσφέρει επαρκής αστυνόμευση, ενώ παράλληλα αποδυναμώνει ουσιαστικά και το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο υπάγεται.
ε) Μείωση του αριθμού των αποσπασμένων που χρησιμοποιούνται για τα κέντρα μεταναστευτικών ροών καθώς πλέον υπάρχουν συνάδελφοι που αποσπώνται εκεί ως μη επιθυμούντες.
     ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ η κάλυψη των θέσεων των μη επιθυμούντων να γίνεται μέσω πανελλαδικής διαταγής, καθότι από όσο γνωρίζουμε σε άλλες Διευθύνσεις υπάρχουν επιθυμούντες για τις θέσεις αυτές.
στ) Καταβολή της εκτός έδρας αποζημίωσης των συναδέλφων που συγκροτούν την Διμοιρία υποστήριξης, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν αποκλειστικά την συνολική απόσταση που διανύουν από την υπηρεσία τους μέχρι την έδρα του Νομού που συγκροτείται η Διμοιρία και εν συνεχεία η απόσταση που διανύουν για να εκτελέσουν υπηρεσία και όχι η απόσταση από την έδρα της Υπηρεσίας που ανήκουν έως τον τόπο που καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσία.
     Στα περισσότερα αιτήματά μας τόσο ο κ. Γενικός Γραμματέας, όσο και ο κ. Αρχηγός ήταν θετικοί προς την άμεση υλοποίησή τους. Δεσμεύτηκαν αμφότεροι για την ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας με την κατάθεση τροποποιητικού Προεδρικού Διατάγματος το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στο άμεσο μέλλον καθότι συμφώνησαν και οι ίδιοι ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας είναι η μοναδική έδρα περιφέρειας που δεν έχει Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.
     Ο Κλαδάρχης Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής Υποστράτηγος  κ. Παναγιώτης Ντζιοβάρας μας διαβεβαίωσε ότι έως τα τέλη του μηνός Νοεμβρίου θα έχει υπογραφεί το σχέδιο ΕΣΠΑ και αρχές του επόμενου έτους θα διατεθούν στις Υπηρεσίες της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξήντα πέντε  (65) οχήματα, εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) στην Δ.Α. Φθιώτιδας.  
     Για το θέμα της εκτός έδρας αποζημίωσης που απασχολεί τους συναδέλφους της Διμοιρίας Υποστήριξης ήταν θετικός και θέλοντας να άρει την αδικία αυτή μας διαβεβαίωσε ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος για να δοθεί σύντομα μια λύση στο πρόβλημα αυτό, που έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική εξαθλίωση τόσο των συναδέλφων όσο και των οικογενειών τους.
     Τέλος δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους και μάλιστα σε εξαιρετικό βαθμό για τη λειτουργία όλων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πολύ καλή αυτή δουλειά γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες οι οποίες μάλιστα το καλοκαίρι γίνονται δυσκολότερες. Εμείς από την πλευρά μας τους τονίσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι της Φθιώτιδας είναι σε υψηλό επίπεδο τόσο επαγγελματικά όσο και με διάθεση προσφοράς παρά τις όποιες δυσκολίες κατά καιρούς καλούνται να διαχειριστούν!!!
 
 
Ο
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ Νικόλαος
 
ΔΕΔΕΣ Ευάγγελος

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια