Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεκινάει η κυβερνητική επιχείρηση «μπουλντόζα στα αυθαίρετα»


Με τη θυροκόλληση για 61 αυθαίρετα που κρίθηκαν επικίνδυνα ξεκινά η διαδικασία των κατεδαφίσεων στην Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους
έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση». Για όλες τις περιπτώσεις, υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, ενώ δεν προβλέπεται αποζημίωση.
Οι περιπτώσεις αφορούν:  
27 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων για την περιοχή της Μάνδρας που αφορούν κτίσματα τα οποία βρίσκονται εντός ρεμάτων.
21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη.
13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντιδράσεων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απάντησε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Είναι μια απόφαση που έτυχε ευρείας αποδοχής στη Βουλή, πρέπει να προχωρήσουμε».
Ο υπουργός χαρακτήρισε «αντιφατικές» τις εκτιμήσεις της ΝΔ περί προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και διερωτήθηκε γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε στη Βουλή την τροπολογία που επιταχύνει τις διαδικασίες για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

thetoc.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια