Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ : Ο ξυλοδαρμός, η χρυσή διάρρηξη και οι… φίρμες

Eνας άγριος ξυλοδαρμός αλλοδαπού, μια προσπάθεια «σασμού» από γνωστό καλλιτέχνη και άτομα

 που έχουν απασχολήσει τις Αρχές για σοβαρά αδικήματα, αλλά και μία διάρρηξη «μαμούθ» γνωστού επιχειρηματία , συνθέτουν το παρασκήνιο που προηγήθηκε δύο μεγάλων αστυνομικών επιχειρήσεων στο βορά, στο νότο του Νομού Ρεθύμνης, αλλά και σε περιοχές των Χανίων.
Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας έγιναν την προηγούμενη Παρασκευή το πρωί και κρατήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρά το εύρος των δυνάμεων που συμμετείχαν, αλλά και το πλούσιο ποινικό παρελθόν των ατόμων που ελέγχθηκαν.
Στις αστυνομικές εφόδους  παρουσία αστυνομικών των υπηρεσιών ασφαλείας αλλά και ανδρών των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ έγιναν σαρωτικοί έλεγχοι στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων σε Ρέθυμνο και Χανιά, φαίνεται όμως ότι δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους για την υπόθεση που ερευνάται, αν και υπήρξαν συλλήψεις για κατοχή όπλων, ιατρικών σκευασμάτων χωρίς ιατρική συνταγή κοκ. 

Τι είχε προηγηθεί

Αυτό που απασχολεί την Αστυνομία και ίσως υπάρξουν απαντήσεις από την παρακολούθηση των τηλεφώνων ορισμένων υπόπτων, αλλά και άλλες προανακριτικές πράξεις ήταν η διάρρηξη σε γνωστό επιχειρηματία της Κρήτης. Η χρυσή διάρρηξη είχε γίνει λίγες εβδομάδες πριν. Οι διαρρήκτες φαίνεται ότι γνώριζαν πως μέσα στο χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης υπήρχε ένας «θησαυρός». Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Π» ότι ο επιχειρηματίας που έγινε στόχος, δήλωσε πως στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν περίπου 500 χιλιάδες ευρώ!
Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, οι διαρρήκτες ήταν πραγματικά επαγγελματίες, φρόντισαν να μπουν και να βγουν από την επιχείρηση χωρίς να αφήσουν κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο, ενώ «ξήλωσαν» και τις κάμερες για να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους.
Η υπόθεση διερευνάται όλο αυτό το διάστημα μυστικά από τις διωκτικές Αρχές, οι οποίες  κατά πληροφορίες, ζήτησαν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένων ατόμων, ενώ συγκέντρωναν  παράλληλα πληροφορίες για το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την κλοπή του μισού εκατομμυρίου ευρώ.
Ένα από τα περιστατικά που είχαν προηγηθεί της διάρρηξης  του χρηματοκιβωτίου, ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός, πριν από αρκετούς μήνες,  ενός αλλοδαπού, για τον οποίο  λόγω των γνωριμιών του με άτομα που έχουν ποινικό παρελθόν, θεωρήθηκε ότι μπορεί να υπάρξει «απάντηση».
Στο σημείο αυτό για να μην δοθεί συνέχεια, όπως υπήρχε η υποψία, επιχείρησαν να εκτονώσουν την κατάσταση δύο γνωστοί Κρητικοί που έχουν κατηγορηθεί για σοβαρά αδικήματα, αλλά και ο Κρητικός καλλιτέχνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο ποινικών έχει φιλική σχέση με το θύμα του ξυλοδαρμού, ο καλλιτέχνης από την Κρήτη φέρεται να έχει φιλική σχέση με το έναν από τους βασικούς ως εμπλεκόμενους για το ξυλοδαρμό και ιδιοκτήτη του χρηματοκιβωτίου με τις 500.000 ευρώ. Οι τρεις τους συναντήθηκαν αρκετό καιρό πριν τη διάρρηξη, σε μία συνάντηση όπου φαίνεται πως αποφασίστηκε να μη δοθεί συνέχεια.
Εβδομάδες μετά τη συνάντηση αυτή, αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Κρήτης, έχοντας πληροφορηθεί τον ξυλοδαρμό του αλλοδαπού από το περιβάλλον του επιχειρηματία που του πήραν το μισό εκατομμύριο ευρώ, προχώρησαν στις παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις και στις προσαγωγές τεσσάρων με πέντε ατόμων. Στην Αστυνομία κλήθηκε για κατάθεση ως μάρτυρας κι όχι ως ύποπτος και ο Κρητικός καλλιτέχνης, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικούς, να επιβεβαίωσε ότι έγινε προσπάθεια να μην προκληθεί νέο επεισόδιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο Κρητικοί με το «βαρύ βιογραφικό» που συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν σε διαφορετικές αστυνομικές υπηρεσίες, όπου και κρατήθηκαν μέχρι να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.
Αστυνομικές πηγές είπαν στην «Π» ότι «η υπόθεση ερευνάται αθόρυβα και εάν υπάρξουν αποτελέσματα θα είναι λόγω της προσεκτικών ενεργειών που γίνονται, αλλά και των αποτελεσμάτων των τεχνολογικών μεθόδων που ακολουθήθηκαν».
Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον ένα εκ των δύο Κρητικών που ελέγχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, δήλωσε «ενοχλημένος που κάθε φορά το όνομά του θα ακουστεί σε ό,τι γίνεται στην Κρήτη» και πως εκείνος «είναι καθαρός και δεν έχει καμία σχέση με τη διάρρηξη, καθώς γνωρίζει τον επιχειρηματία, τον οποίο εκτιμά και σέβεται».
Θάνος Περβολαράκης - patris.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια