Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σ' αυτή τη άνιση "μάχη" της Μαραθώνος δεν υπήρξε ούτε ένας Μιλτιάδης! - Του Νίκου Καραδήμα

Βλέπαμε ιδιαίτερα σε ένα κανάλι, το χρονικό της καταστροφής, να το περιγράφουν φτηνοί σε γνώσεις άνθρωποι. Με ελάχιστες εξαιρέσεις.
 
Δεν τηρήθηκαν κάν οι κανόνες δεοντολογίας,που εκτός από τους νεκρούς και τα θύματα της καταστροφής, περιήγαγαν σε τρόμο και ανησυχία  όλους τους Έλληνες. Σχεδόν απ τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα με φτηνά σε περιεχόμενο ρεπορτάζ και πλούσιο σε εικόνες καταστροφής,απέδιδαν ευθύνες παντού.
 

Άλλοι δε ,προστάτευαν επιλεκτικά το προφίλ τινών  συμμετεχόντων και εξαπόστελναν  στην πυρά τους "μη φίλους"


Σ'αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης ειδικοί και μη ειδικοί , θόλωσαν ακόμα περισσότερο το τοπίο κι απ αυτή την αιθαλομίχλη της φονικής πυρκαϊάς!
 
Αστυνομικοί με περιορισμένες γνώσεις του ίδιου του αντικειμένου τους,υπεισέρχονταν σε τακτικές πυρόσβεσης και αντιθέτως!
 
Παρά τις δεξιές μου καταβολές,αισθανθηκα ντροπή , να στήνονται τηλεοπτικά δικαστήρια σε κάθε αριστερό,επειδή τώρα είναι στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού,που ουδεμία τουλάχιστον ευθύνη  φέρει για την εξέλιξη ενός καταστροφικού συμβάντος,την στιγμή, που για την πρόληψη η την καταστολή του,υπάρχουν ειδικοί, στρατηγοί,δασολόγοι, περιβαντολόγοι,κ.λ.π. Όπως επίσης ντροπή είχα αισθανθεί και το 2007.

 
Συμμετείχαν σ ένα εικονικό  μοιρολόι και δεν διέκριναν τον  πραγματικό πόνο των συγγενών .

Δεν τηρήθηκαν τα προσχήματα και δεν αντέταξαν  ψηγμα  σεβασμού,ακόμα και για αυτά τα ανήλικα αθώα παιδικά βλέμματα , που έζησαν ότι χειρότερο τους επιφύλασσε η μοίρα σε μια  κόλαση και αγώνα για τη ζωή.


Ντροπή μας!

 

Του Νικου Καραδημα


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια