Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κομοτηνή: Αναφορά του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ για τα προβλήματα των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ροδόπης

Αναφορά για τα προβλήματα των αστυνομικών της Ροδόπης στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας

 του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα κατέθεσε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο βουλευτής της Ροδόπης τόνισε ότι δεν προτάσσει μόνο την εξαίρεση των Αστυνομικών της περιοχής από την επέκταση του επιδόματος των 100 ευρώ, αλλά και άλλου είδους θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην διαγραφή περίπου 100 οργανικών θέσεων από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, όπως και στην κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Καλλίστης. Επίσης, γίνεται λόγος για τις άθλιες συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής που αντίκεινται στο Κτιριακό Κανονισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Σαπών, αλλά και στην μη λειτουργία του τμήματος μεταγωγών-Δικαστηρίων Κομοτηνής, από την στιγμή που η Δ.Α. Ροδόπης αδυνατεί να βρει κατάλληλο χώρο που να πληροί προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής που απαιτούνται για την στέγασή του. Τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην ανάγκη ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος ή Σταθμού Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας με παράλληλη αύξηση αντίστοιχων οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης, ώστε ο έλεγχος να είναι ασφαλέστερος και για τους αστυνομικούς και για τους πολίτες.
«Με την κατάργηση 100 οργανικών θέσεων και το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Καλλίστης δημιουργείται μέγα θέμα ασφάλειας των πολιτών του Νομού μας.» τόνισε ο Βουλευτής σημειώνοντας πως «η αστυνόμευση είναι πολύ σημαντική στη Θράκη και πρέπει όλοι να στηρίξουμε τα Σώματα Ασφαλείας και ιδίως την Αστυνομία». Η αναφορά, όπως εξήγησε, κατατέθηκε πριν μια εβδομάδα στη Βουλή. Σύμφωνα με τον κανονισμό ο Υπουργός για την έγγραφη απάντηση του έχει μια προθεσμία είκοσι ημερών θα έρθει το θέμα με τη μορφή επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια.
«Έχουμε όλοι την καλή διάθεση να συνεργαστούμε με το Υπουργείο προκειμένου πραγματικά να δώσουμε λύσεις στα βασικά αυτά προβλήματα των Αστυνομικών Υπαλλήλων.» κατέληξε ο βουλευτής σημειώνοντας με νόημα ότι: «Όπως η παιδεία, η δημόσια υγεία, έτσι και η ασφάλεια είναι κορυφαία θέματα για την περιοχή μας γι αυτό και τα στηρίζω και τα προωθώ.»
ert.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια