Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σενάρια κρίσεων σε ΕΛΑΣ και ΠΣ - Τί τελικά θα γίνει;

Από χθες και όσο δεν αναπληρώνονται οι κενές οργανικές θέσεις μετά την απομάκρυνση των δύο αρχηγών σε αστυνομία και πυροσβεστική και την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, πυκνώνουν τα
σενάρια των έκτακτων κρίσεων στα δύο σώματα.



Το βασικό ερώτημα είναι εάν μπορούν να γίνουν; Η απάντηση είναι πως ναι, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορέσουν να επαναληφθούν στις προγραμματισμένες ετήσιες τακτικές ημερομηνίες, καθώς θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα εξάμηνο από τις αμέσως προηγούμενες αξιολογήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό παραμένει ανοιχτό και σε ΕΛΑΣ και σε ΠΣ το σενάριο των πρόωρων- έκτακτων κρίσεων. Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr εξακολουθούν πάντως να σημειώνουν ότι ειδικά για την αστυνομία κι ενόψει των αναμενόμενων "δυσκολιών" στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί αλλαγές που ενδεχομένως αλλάξουν την επιχειρησιακή ικανότητα. Μάλιστα, όπως ομολογείται, η σκέψη που επικρατεί είναι πως παρά την απομάκρυνση του κ. Τσουβάλα, οι υπηρεσίες εξακολουθούν να λειτουργούν. Για μετά τη ΔΕΘ πάντως και αναλόγως αποτελέσματος, φαίνεται ν' αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής κρίσεων και για το συγκεκριμένο λόγο δεν θα προκαλέσει έκπληξη εάν δεν υπάρξει καμία τεχνική αλλαγή, ούτε φυσικά αναπλήρωση. Άλλωστε, αναμένεται στον επικείμενο προ ΔΕΘ ανασχηματισμό, ο ορισμός υπουργού δημόσιας τάξης, στον οποίο θ' αφεθεί η ευθύνη της απόφασης.

Στην πυροσβεστική τα πράγματα εκ των πραγμάτων είναι διαφορετικά. Η κάλυψη των θέσεων των υπαρχηγών πρόκειται να γίνει μεταξύ των 6 υποστράτηγων, χωρίς πάντως να έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση. Άλλωστε, όπως υπογραμμίζεται, και να παραλειφθεί κάποιος με ταυτόχρονη προαγωγή του νεώτερου του, δεν παρασύρεται σε αποστρατεία, οπότε οι όποιες τελικές αποφάσεις έχουν ευκολότερο χαρακτήρα.


του Γιώργου Καραϊβάζ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια