Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Είκοσι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης δόμησης

Επιταχύνει τις διαδικασίες η κυβέρνηση μετά τη φονική πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής. Ο πρωθυπουργός έλαβε μέρος σε ευρεία σύσκεψη στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και
μετά το τέλος της ανακοίνωσε μια σειρά από άμεσες παρεμβάσεις. «Ό,τι καταστρέφει δάση και αιγιαλό, ό,τι εκπροσωπεί κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές, θα ξηλωθεί. Είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς μας. Μα πιο πολύ χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη δίωρη σύσκεψη.
Στην ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργού Υποδομών, της περιφερειάρχη Αττικής, των δασαρχών της Αττικής, τους γενικούς διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς και την αποκεντρωμένη διοίκηση, αποφασίστηκαν 20 άμεσες παρεμβάσεις για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος σε όλη τη χώρα.
«Δεν θα πάμε ούτε βήμα παρακάτω με οδηγό τη λήθη. Απόφασή μας είναι τίποτα και κανένας να μην ξεχαστεί. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, όμως μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Μπορούμε να χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι και να ξηλώσουμε τις παθογένειες το παρελθόντος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της σύσκεψης.
Αφού ανέλαβε για ακόμη μια φορά την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι τόνισε πως είμαστε «υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι και να δούμε ''τα πως'' και ''τα γιατί''».
Κάνοντας αναφορά στο παρελθόν, είπε πως υπήρξαν περιπτώσεις που έπρεπε να ληφθούν σκληρές αποφάσεις όμως έλειψε η γενναιότητα και οι εξαγγελίες έμειναν στα λόγια.
Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως οι περιοχές που έχουν πληγεί «θα ανοικοδομηθούν τάχιστα σε νέα βάση που θα εγγυάται τη νομιμότητα και το σεβασμό στο περιβάλλον».
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα παρθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στο σύνολο της Αττικής αλλά και της χώρας καθώς «ήρθε η ώρα για όλη την Ελλάδα να δώσει τη μάχη για να απαλλαγεί από την κληρονομιά ενός φαύλου παρελθόντος».
Στις άμεσες παρεμβάσεις της Πολιτείας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Κατεδάφιση με ευθύνη της αποκεντρωμένης διοίκησης 3200 αυθαιρέτων στην Αττική που έχουν ήδη τελεσίδικα πρωτόκολλα.
[Κτίσματα που βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού, αναδασωτέες δασικές εκτάσεις σε εθνικούς δρυμούς και ρέματα στην Αττική και αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια θα κατεδαφιστούν].
Κάθε αυθαίρετο που βρίσκεται σε φάση κατασκευής, κατεδαφίζεται
Διατίθενται άμεσα μηχανικοί στην αποκεντρωμένη για να προχωρήσουν οι διαδικασίες
Προχωρά η καταγραφή και η χαρτογράφηση περιφράξεων σε παραλίες


efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια