Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άνω- κάτω με τις μεταθέσεις - Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αστυνομικούς τα περιφερειακά τμήματα


Άδειες κινδυνεύουν να μείνουν οι περιφερειακές υπηρεσίες της Αστυνομίας καθώς και τα


συνοριακά τμήματα στο Νομό Ιωαννίνων, καθώς, εξαιτίας των εργασιακών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί οι περισσότεροι αστυνομικοί επιθυμούν να μετακινηθούν στο κέντρο. Στα απομακρυσμένα τμήματα όπως και στα συνοριακά, οι αστυνομικοί υπηρετούν πολλά χρόνια.  Σταδιακά όμως έχουν αποδυναμωθεί, λόγω των μετακινήσεων και όπως τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων η χαριστική βολή δόθηκε το τελευταίο διάστημα με ευθύνη της ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η Ένωση κάνει λόγο για λανθασμένους χειρισμούς και επικεντρώνει στην αλλαγή του ωραρίου εργασίας για το προσωπικό των περιφερειακών και απομακρυσμένων τμημάτων που δυσχέρανε ακόμη περισσότερο τις συνθήκες.
Αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών ήταν να καταγράφεται ένα κύμα αιτήσεων για μετακινήσεις στις κεντρικές υπηρεσίες και παράλληλα να μετακινούνται, χωρίς να έχουν υποβάλει σχετική αίτηση αστυνομικοί από τις κεντρικές υπηρεσίες προς τα τμήματα αυτά.
Με απλά λόγια ένα μικρό αλαλούμ…
«Τα πολλά χρόνια παραμονής στις απομακρυσμένες υπηρεσίες, η υπέρμετρη καταπόνηση προσθετικά και λόγω του χρόνου μετάβασης από και προς τις υπηρεσίες αλλά και γενικότερα τα αντικίνητρα παραμονής τους σε αυτές, ώθησαν πολλούς συναδέλφους να αιτηθούν μετάθεση προς τις υπηρεσίες έδρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν καραμπόλες», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.
Σημειώνεται δε ότι οι αστυνομικοί χρειάζονται ακόμη και τρεις ώρες για μετακίνηση προς και από την υπηρεσία τους, πέραν του οκταώρου που εργάζονται. Οι πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι της Πυρσόγιαννης και των Πραμάντων, που είναι οι πιο απομακρυσμένες από την πόλη των Ιωαννίνων και με εξαιρετικά δύσκολο οδικό δίκτυο.
Με βάση λοιπόν το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί η ΕΑΥΝΙ διερωτά αν η τοπική ηγεσία ενδιαφέρεται πραγματικά για την συνέχιση της λειτουργίας των περιφερειακών υπηρεσιών δίνοντας κίνητρα παραμονής για τους υπηρετούντες ή σκοπεύει να τις μετατρέψει σταδιακά σε υπηρεσίες εκτοπισμού…
Τονίζει δε ότι μετακινήθηκαν αστυνομικοί χωρίς να ληφθούν υπόψη κοινωνικά κριτήρια, παραγκωνίστηκαν και απομακρύνθηκαν άξια και ικανά στελέχη της Αστυνομίας, με ιδιαίτερες γνώσεις, αποδυναμώθηκαν νευραλγικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και εν κατακλείδι η εμπειρία και η εξειδίκευση που θεωρούνται προσόντα για την αστυνομία αποτέλεσαν λόγο μετάθεσης.
epiruspost.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια