Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δ.Α. Κέρκυρας, προχειρότητα και έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού

Παραθέτουμε αυτούσια ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας:
Ένας και πλέον μήνας έχει παρέλθει από την ημέρα που αστυνομικές δυνάμεις  από  όλη την
επικράτεια έφτασαν στην ΔΑ Κέρκυρας λόγο των σοβαρών αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμης . Μας Προκαλεί αλγεινή εντύπωση λοιπόν πως παρότι έχει περάσει τόσος καιρός και κάθε εβδομάδα έρχονται νέες διμοιρίες και ομάδες οπκε  ώστε να αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες δυνάμεις τα σημάδια προχειρότητας ως προς την διαμονή και την σίτιση των συναδέλφων είναι εμφανή και έντονα. Παρατηρούνται φαινόμενα αστυνομικοί να διανύουν έως και 60χλμ κάθε μέρα για να αναλάβουν υπηρεσία στον ΧΥΤΥ οπότε και πρέπει να ξεκινούν 2 ώρες νωρίτερα από την έναρξη της υπηρεσίας τους και να πηγαίνουν για ανάπαυση 2 ώρες μετά την λήξη αυτής. Επίσης  όσον αφορά την σίτιση από τα τοπικά ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν,δεκάδες είναι  οι καταγγελίες για έλλειψη φαγητού η για κρύα σάντουιτς αντί κανονικών γευμάτων ακόμη και για κακή η αλλοιωμένη ποιότητα .
Τα προαναφερθέντα  φυσικά έρχονται να συναντήσουν την παντελή έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού γεγονός το οποίο προκύπτει μέσα από τις  παράλογες διαταγές της τοπικής διοίκησης  για διάσπαση  των ομάδων οπκε και των διμοιριών ώστε να υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί σε περισσότερες γωνιές κυριολεκτικά χωμένοι  μέσα στα σκουπίδια έρμαια της δυσοσμίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ενδεχόμενων ασθενειών που καραδοκούν καθώς το Π.Δ 45/08 δεν τηρείται ούτε κατά διάνοια.
Οι ομάδες οπκε και οι διμοιρίες είναι ειδικές επιχειρησιακές μονάδες και λειτουργούν με συνοχή και ομαδικότητα ώστε να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα όποτε αυτό χρειαστει.Κάθε άλλη διάθεση τους μεμονωμένα και κατά μόνας  θα επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα σε ενδεχόμενη διαχείρηση περιστατικού . Κύριοι αρμόδιοι της Δ.Α.Κέρκυρας σας καλούμε άμεσα να δώσετε ένα τέλος στο υπηρεσιακό τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι αποσπασμένοι συνάδελφοι εφαρμόζοντας πίστα τα ΠΔ 45/08 και 394/01 καθώς και να προβείτε στην ορθή κατανομή και αξιοποίηση των δυνάμεων που βρίσκονται στον ΧΥΤΥ Λευκίμης  και στον έλεγχο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ξενοδοχεία στους διαμένοντες  .
Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας καθιστά σαφές πως η  εργασιακή αξιοπρέπεια των συναδέλφων θα διασφαλιστεί με κάθε κόστος ,δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι  οι αστυνομικόι είναι άνθρωποι  και όχι πιόνια στο στρατέγκο της εξουσίας όπως  ενδεχομένως να αντιμετωπίζονται από κάποιους .

katechaki.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια