Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έλληνες στρατιωτικοί: “Πάγωσαν στο άκουσμα της απόφασης”! Οι συγκλονιστικές στιγμές στο τουρκικό δικαστήριο, όταν έμαθαν ότι αποφυλακίζονται


Χρειάστηκαν λίγα λεπτά οι Έλληνες στρατιωτικοί για να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί! Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι
αποφυλακίζονται από τις φυλακές της Αδριανούπολης, ύστερα από πέντε μήνες.
Τις συγκλονιστικές στιγμές στο τουρκικό δικαστήριο, την 14η Αυγούστου, περιέγραψε στον ALPHA, η διερμηνέας τους, Τζανάν Χουσεΐν.
«Κι εγώ τα έχασα να σας πω την αλήθεια. Λέει ο δικαστής θα διαβάσω την απόφαση και να την πείτε στα παιδιά. Λέει, με απόφαση του Εισαγγελέα θα αφεθούν ελεύθεροι. Και μετά λέω στα παιδιά: Η απόφαση. Σας αφήνουν ελεύθερους. Τα παιδιά “πάγωσαν”. Δεν είπαν τίποτα…».
Και συνέχισε, αναφερόμενη στη στιγμή που αποχαιρετίστηκαν, πριν οι Έλληνες στρατιωτικοί επιστρέψουν στην Ελλάδα, τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου: «Όταν μας είπαν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι, αγκαλιαστήκαμε. Λέω “άντε παιδιά με το καλό, θα πάτε στη μαμά και στον μπαμπά, Και μου λέει ο Μητρετώδης “όμως δεν θα χαθούμε, θα έρθετε και εσείς”. Λέω “βέβαια θα έρθω, θα βρεθούμε”. Και μου λέει: “Χάσατε και κιλά, αλλά αυτά όλα θα τα πάρετε γιατί κάθε βράδυ θα σας πηγαίνω έξω για φαγητό, όταν θα έρθετε”. Αγκαλιαστήκαμε, τους είπα “καλό δρόμο να έχετε” και έφυγαν τα παιδιά…».

Ακούστε όσα είπε η Τζανάν Χουσεΐν στον ALPHA

Κοντά σε συγγενείς και φίλους

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά, βρίσκεται από χθες ο Άγγελος Μητρετώδης. Όπως είπε η μητέρα του, ο νεαρός ανθυπολοχαγός ζήτησε να φάει κοτόπουλο, ενώ δεν σταματούσε να μιλά με συγγενείς και φίλους, καθώς ήθελε να μάθει τα νέα τους.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κούκλάτζης δεν έχει επιστρέψει στην Ορεστιάδα, αλλά έμεινε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει η αδερφή του, καθώς ήθελε να δει το νεογέννητο ανιψάκι του.
 newsit.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια