Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πού στρέφονται οι αρχές για τον θάνατο του 25χρονου

Τα σκοτεινά και μυστήρια στέκια του κέντρου της Αθήνας σαρώνουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών για εντοπίσουν τους τρεις δράστες της ληστρικής επίθεσης στου Φιλοπάππου που
ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου έστειλαν στο θάνατο τον 25χρονο φοιτητή μπροστά στα μάτια της 23χρονης φίλης του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έχουν προσεγγίσει τους είκοσι αλλοδαπούς από την Ασία και την Αφρική που έχουν προφυλακιστεί για τις άγριες επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου αλλά και όσα άτομα έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους παραβατικές ομάδες προκειμένου να βρουν πρόθυμα στόματα που θα ανοίξουν και θα δείξουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις στην πολυεπίπεδη έρευνα τους. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στις παράνομες πιάτσες των Πακιστανών και των Μπαγκλαντεσιανών είναι κοινό μυστικό ποιοι είναι οι τρεις ληστές του Φιλοπάππου και για αυτό κλιμάκια της Ασφάλειας τους προσεγγίζουν σε έναν ασφυκτικό κλοιό προκειμένου να αποκαλύψουν. Την ίδια ώρα, περιμένουν να ηρεμήσει η 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του Νίκου Μουστάκα και να δώσει εκ νέου κατάθεση με περισσότερα στοιχεία για το προφίλ των δραστών έτσι ώστε με οδηγό όλα όσα όσα θα τους πει να προχωρήσουν σε νέες προσαγωγές και να της δείξουν υπόπτους. Άλλωστε η κοπέλα είναι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας του σκηνικού και παράλληλα θύμα της συμμορίας των αλλοδαπών μαχαιροβγαλτών ληστών με τα σπασμένα μπουκάλια αφού ο ένας εκ των τριών την ακινητοποίησε και της άρπαξε το κινητό της, το πορτοφόλι με 60 ευρώ και διάφορα έγγραφα την ώρα που οι άλλοι δύο έστελναν στο θάνατο τον φίλο της.

Τον έσπρωξαν ή γλίστρησε;

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, με οδηγό την περιγραφή της 23χρονης κοπέλας από την Πορτογαλία προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών και φυσικά μέσα από τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα και όλα όσα θα ανακαλέσει η κοπέλα στη μνήμη της να δώσουν απάντηση στο ερώτημα αναφορικά με την πτώση του νεαρού. Τον έσπρωξαν οι δράστες ή γλίστρησε; Αυτό είναι και ένα από τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης και φυσικά και το πιο δύσκολο το οποίο καλούνται να διαλευκάνουν. Και αυτό γιατί ούτε η νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε χθες το μεσημέρι στο πτώμα του νεαρού η ιατροδικαστής κυρία Σουλτάνα Μαριανού μπόρεσε να ξεκαθαρίσει αυτό το σημείο αφού έδειξε ότι ο 25χρονος δεν φέρει μαχαιριές, υπάρχουν κακώσεις και εκδορές οι οποίες οφείλονται στην πτώση. Στο κεφάλι υπάρχουν κάποιες εκδορές, ο θάνατος οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία ενώ έχουν προκληθεί κατάγματα στα πλευρά, ρήξη των πνευμόνων, στον αιμοθώρακα.


Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που τους είπε η κοπέλα είναι πως βρισκόταν με τον φίλο της στο βράχο στου Φιλοπάππου όταν ξαφνικά στις 11 παρα δέκα τους επιτέθηκαν τρία άτομα. Ήταν όπως τους είπε μελαψοί και κρατούσαν όπως θυμάται σπασμένα μπουκάλια. Ο ένας την ακινητοποίησε και της άνοιξε το σακίδιο που είχε στην πλάτη και της άρπαξε το κινητό, το πορτοφόλι που περιείχε περίπου 60 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα. Στη συνέχεια άκουσε τους συνεργούς να απειλούν τον φίλο της και δευτερόλεπτα αργότερα να πέφτει στο κενό. Δεν είναι όπως λένε οι αστυνομικοί σε θέση να διευκρινίσει αν τον έσπρωξαν ή ο νεαρός γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Το σίγουρο είναι ότι οι δράστες είναι 3 αλλοδαποί, Ασιάτες. Πακιστανοί ή Μπαγκλαντεσιανοί οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν “στρατοπεδεύσει” στην ευρύτερη περιοχή του Φιλοπαππού και της Ακρόπολης και τρομοκρατούν, κλέβουν και ληστεύουν διερχόμενους και τουρίστες. Έχουν συγκεκριμένο modus που χτυπάνε, κυρίως σε σημεία που έχουν ελλειπή ή ανύπαρκτο φωτισμό, απειλούν με μπουκάλια σπασμένα ή μαχαίρια και είναι όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί ικανοί για όλα. Επιλέγουν τη συγκεκριμένη περιοχή γιατί πρώτον υπάρχουν άπειρες έξοδοι διαφυγής. Γρήγορη και εύκολη διαφυγή, δεύτερον έχουν πολύ κόσμο και μπορούν να χαθούν μέσα στο πλήθος και το βασικότερο λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής επί παραδείγματι στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου όπου χτυπούν καθημερινά δεν μπορούν να επιχειρήσουν μηχανές ή περιπολικά αλλά μόνο πεζές περιπολίες.

Το σχέδιο και οι συλλήψεις


Το όργιο εγκληματικότητας στην περιοχή του Φιλοπάππου, του Θησείου και σε άλλες περιοχές γύρω από την Ακρόπολη, ανάγκασε τον Μάρτιο την Αστυνομία να θέσει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο ασφαλείας. Το σχέδιο φέρει την ονομασία Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης Αρχαιολογικού Χώρου Ακρόπολης και απλώνεται στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, τον λόφο Φιλοπάππου, το Μουσείο Ακρόπολης. Σύμφωνα με το σχέδιο, στην περιοχή αυτή περιπολούν πεζοί αστυνομικοί, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αστυνομικοί της ασφάλειας ενώ υπάρχουν και οι ειδικές ΟΠΚΕ. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται αυτή η “κόκκινη” ζώνη έχει ρίξει μεγάλο βάρος εκεί με πεζές περιπολίες και ασφαλίτες να κυκλοφορούν ανάμεσα στο πλήθος αναζητώντας ύποπτα άτομα και περίεργες κινήσεις. Μάλιστα, από τον Απρίλιο κατάφεραν να εξαρθρώσουν τέσσερις συμμορίες αλλοδαπών που λήστευαν ζευγάρια στην περιοχή με την απειλή μαχαιριών ή μπουκαλιών με 20 αλλοδαπούς να είναι ήδη προφυλακισμένοι.

Ποιος ήταν ο Έλληνας φοιτητής

Ο 25χρονος Νίκος Μουστάκας σπούδαζε στη Σκωτία και εργαζόταν στο ξενοδοχείο Hilton της Γλασκώβης. Είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα στην Κέρκυρα και την Κρήτη και τις τελευταίες ημέρες που επέστρεψε στην Αθήνα έμενε στο πατρικό του στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Η κοπέλα είχε έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί. Το βράδυ της Τετάρτης συναντήθηκαν για να πάνε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Ανέβηκαν στου Φιλοπάππου και εκεί δέχθηκαν επίθεση από το τρίο των αλλοδαπών ληστών με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει βράχο ύψους 30 μέτρων και να χάσει τη ζωή του.

protothema.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια