Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μέσω πανελληνίων από το 2019 η εισαγωγή στο Λιμενικό - Δημοσιεύτηκαν τα σχετικά Π.Δ

Μέσω πανελληνίων εξετάσεων θα γίνεται πλέον, από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, η εισαγωγή 

νέων στελεχών στις σχολές του λιμενικού σώματος. Χθες δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα δύο νέα Προεδρικά Διατάγματα 75/2018 και 76/2018, που αφορούν την Οργάνωση και τη Λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, καθώς και την ένταξη των δύο σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πριν τα προεδρικά διατάγματα είχε προηγηθεί η ψήφιση του νόμου 4504/2017 που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του λιμενικού σώματος η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων εντάσσεται στην ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτερη βαθμίδα.
Στην πρώτη σχολή η φοίτηση θα έχει διάρκεια 4 ετών, αντί εννέα μηνών και στη δεύτερη σχολή η διάρκεια φοίτησης θα είναι στο εξής δύο χρόνια αντί για έξι μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος 4504/2017
Με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν τα δύο νέα Προεδρικά Διατάγματα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες αναβαθμίζονται οι δύο σχολές, η εκπαίδευση που παρέχουν, καθώς και η κατάρτιση των νέων στελεχών του λιμενικού.
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των Σχολών ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών, προς αντικατάσταση των σημερινών, οι προδιαγραφές των οποίων ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές των δεκαετιών του ‘50 και του '60.
Με τον τρόπο αυτό τα προγράμματα σπουδών θα ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα και τα νέα στελέχη του Σώματος θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το Λιμενικό Σώμα.
kathimerini.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια