Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απανθρωπιά ή ελαφρότητα; Μα είναι δυνατόν ν' αφήνεις άνεργη χήρα με μικρό παιδί με 19,58 ευρώ το μήνα;


Αδύνατον να το πιστέψει ανθρώπινος νους. Η κυρία Ε.Κ., άνεργη, με μικρό παιδί μόλις 8 ετών είχε την ατυχία να χάσει τον στρατιωτικό σύζυγό της τον Ιούνιο του 2017 και άρχισε πριν μερικούς μήνες να της χορηγείται προσωρινή σύνταξη 324 ευρώ καθαρά γι αυτήν και το παιδί της.

 

            Η χηρεία όμως όπως πολύ καλά γνωρίζουμε αφήνει και υποχρεώσεις, πολλές φορές δυσβάσταχτες. Σε αυτήν την περίπτωση ένα στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Και τι ζήτησε η επιζούσα; Να της το χαρίσουν; OXI. Να της το μειώσουν; ΟΧΙ. Ζήτησε ν' αρχίσουν να κρατάνε τις δόσεις μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Και έτσι γινόταν.

 

            Δυστυχώς και χωρίς καμία ειδοποίηση είδε στην πληρωμή του Αυγούστου να τις κατατίθεται, όπως φαίνεται και στην εικόνα, μόλις 19,58 ευρώ αντί για 216,58 ευρώ. Το ΤΠΔ πήρε από τη σύνταξη των 216,58 ευρώ, με το έτσι θέλω, τα 196,80 ευρώ. Χρειάστηκαν 34 τηλεφωνήματα σε ΕΦΚΑ, ΓΛΚ, ΤΠΔ για να μάθει τελικά από που προέρχεται η κράτηση αυτή. Πως χαρακτηρίζεται αυτό;

 

            Παρακαλείται το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να παρέμβει άμεσα ώστε να επιλυθεί το εν λόγω θέμα και να καλέσει την κυρία Ε.Κ. ώστε να συζητήσει μαζί της, μήπως και εμπίπτει στις πρόσφατες διευκολύνσεις που ανακοίνωσε το Ταμείο.

 

            Τα στοιχεία της κυρίας Ε.Κ., που είναι μέλος του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, βρίσκονται στον Σύλλογο. Στοιχεία επικοινωνίας εδώ.



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια