Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Nτροπή, ντροπή, ντροπή, ντροπή! Του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου

Παρακολουθώντας την περιβόητη συνέντευξη τύπου των αρχηγών Σωμάτων Ασφαλεiας με τον κ.Υπουργό.."προστασίας του πολίτη,"αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ και να εξωτερικευσω τα συναισθήματα μου,αν και η ώρα περασμενη,ζητώντας ταπεινά συγκνώμη από όλους σας.

Στον αρχηγό του πυροσβεστικού Σώματος θα μείνω πρωτίστως,και στον κ.Υπουργό ..προστασίας μας...αμέσως μετά.

Σαν άνθρωπος που υπηρέτησα πιστά επί μια σχεδόν 33 ετία στις τάξεις του Π Σ.,αντικρίζοντας και ακούγοντας τον κ.αρχηγό,άβουλο και εντελώς ατονο ον,να μην παραδέχεται τα λάθη που σίγουρα έγιναν όπως λίγο πολύ ολοι μας πλέον γνωρίζουμε,και ας μην είμαστε ειδικοί,και σε ανάλογη ερώτηση δημοσιογραφου να απαντά ηρέμως ότι, αν ξαναγυριζε τον χρόνο πίσω,πάλι τα ίδια θα έπραττε, ένοιωσα τέτοια ντροπή,που είχα αρκετά χρόνια να την νοιώσω.Συγκεκριμένα από τις δασικές πυρκαγιές της Αττικής το 2009!

Η ντροπή μου έγινε αγανάκτηση και θυμός.

Το ίδιο συνέβη και με τον ...προστάτη μας,κ.Τοσκα,όταν δήλωσε αυτοβούλως ότι αναζητά τα πιθανά λάθη του,και δεν τα ..βρίσκει!

Και στην συνέχεια ότι,υπέβαλε την παραίτηση του την επομένη της Εθνικής μας τραγωδίας,και δεν την έκανε δεκτή ο.. γελαστός πρωθυπουργός μας,παραμένοντας έτσι στη θέση του,προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του!!!Και βέβαια δεν επέμενε για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους.Όπως συμβαίνει και με όλους τους βουλευτές πάντα,ανέκαθεν!!

Έχοντας στη μνήμη μου τις άλλες καταστροφές στην Μάνδρα Αττικής,με τις τόσες χαμένες ψυχές συνανθρώπων μας από τις πλημμύρες,όπου και πάλι ουδείς είχε την στοιχειώδη ευθιξία και ευαισθησία να παραιτηθεί,όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες,σε ανάλογες τραγικές περιπτώσεις,η και σε πολύ λιγότερα σοβαρά προβλήματα που ακόμη και εν αγνοία των ισως επιφέρουν στους πολίτες των,ε,τοτε πέστε μου,πώς μπορώ να μείνω ψύχραιμος και να μη χάσω την όποια πολιτισμένη μου καταβολή...

Πώς,όταν δεν σεβάστηκαν τις 82 αθώες ψυχές που οδήγησαν εντελώς πρόωρα στο δίχως γυρισμό ταξίδι τους,όταν ακόμη είναι νωπά τα δάκρυα όλων μας γι αυτό το ξαφνικό φευγιό τους.

Πώς,πώς πώς?????

Πώς,ενώ ακόμη κανείς τους δεν αισθάνθηκε την ανάγκη,έστω και τυπικά,η υποκριτικά,να ζητήσει ένα συγγνώμη από τις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Ε,τότε τρεις λέξεις δυστυχώς αυθόρμητα έρχονται στα χείλη μου,που δυστυχώς δεν μπορώ να συγκρατήσω.

 

Άντε στο διάολο!

 

Υ. Γ. Για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν,να σημειώσω ότι ο ένας εκ των δυο!υπαρχηγων του πυροσβεστικού Σώματος,που ...τοποθετήθηκε κιόλας στην συνέντευξη τύπου!,είναι υπόδικος!(εκκρεμεί η υπόθεση στην δικαιοσύνη,και είναι κατηγορούμενος) στη υπόθεση του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Ματθαίου Μαντζιου ,(σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο Π.Φάληρο έχασε τη ζωή του προσπαθώντας μονάχος του να διασώσει συνάνθρωπο μας εντός λεγόμενου διαμερίσματος,πριν τρία χρόνια,ενώ στη μνήμη του δόθηκε το όνομα του από τον Δήμαρχο Π. Φαλήρου, σε παρακείμενο από το τραγικό συμβάν πάρκο παιδική χαρά),αφου ήταν Αττικαρχης τότε !


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια