Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H ΚΕΘΑ για τα 44 Χρόνια από το Προδοτικό Πραξικόπημα στην Κύπρο


Της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα


Τις επόμενες μέρες συμπληρώνονται 44 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών εναντίον της κυβέρνησης Μακαρίου (15 Ιούλη 1974). Το πραξικόπημα έγινε με τη συνεργασία της ΕΟΚΑ Β΄, ενώ είχε ήδη αποσυρθεί η ελληνική μεραρχία από το νησί απογυμνώνοντάς το αμυντικά. Το πραξικόπημα έδωσε την αφορμή για την τουρκική εισβολή (20/7/1974). Η συνέχεια είναι γνωστή:

Πόλεμος, καταστροφές, νεκροί, αγνοούμενοι, προσφυγιά και

κατοχή του 37% του νησιού!

44 χρόνια τώρα τα αποτελέσματα του προδοτικού χουντικού πραξικοπήματος είναι υπαρκτά, ενώ από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ προωθείται μονιμοποίηση διχοτομικής λύσης!

 

Με αφορμή και την θλιβερή αυτή επέτειο, όλοι έχουμε χρέος να απομονώσουμε το εγκληματικό και ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, τους θαυμαστές των δικτατόρων και όλους όσους προσπαθούν, να απενοχοποιήσουν τη χούντα και τους στυλοβάτες της, τόσο για την 7χρονη δικτατορία, όσο και για την προδοσία που διέπραξαν!

 

Σε αντίθεση όμως με τα παραπάνω, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διά του υπουργού εθνικής άμυνας, συχνά προσκαλεί εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής σε τελετές των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Μάιο μάλιστα του 2017 έφθασε στο σημείο να  προσκαλέσει τους υμνητές εκείνων που οργάνωσαν το πραξικόπημα, στην τελετή για τον επαναπατρισμό των λειψάνων 16 πεσόντων στην Κύπρο το 1974!  Η εκεί παρουσία εκπροσώπου της ΧΑ αποτέλεσε βάναυση προσβολή των νεκρών, γεγονός για το οποίο φέρει βαρύτατη ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Η ΚΕΘΑ καταγγέλλει την πιο πάνω πρακτική της κυβέρνησης και καλεί

             κάθε δημοκρατικό πολίτη και φορέα να την καταδικάσει επίσης!

             Όλους και ιδιαίτερα τους εν ενεργεία και απόστρατους συναδέλφους να απομονώσουν τους υμνητές των δικτατόρων σε κάθε περίσταση!

 

             Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα σχέδια διχοτόμησης, για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες. Για μια Κύπρο με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

13/7/2018

                                                                        Η γραμματεία της ΚΕΘΑ


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια