Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι τοπικοί αστυνόμοι στο κυνήγι της παιδικής κακοποίησης και του bullying


Περίπου μία εβδομάδα με 10 ημέρες πριν από την αυτοκτονία του 14χρονου αριστούχου και στοχαστικά φιλοσοφημένου μαθητή στην Αργυρούπολη, στο αμφιθέατρο της
ΓΑΔΑ πραγματοποιήθηκε μια ευρεία σύνδοσμος των αστυνομικών που αντιπροσωπεύουν το θεσμό του τοπικού αστυνόμου στην Αττική.

Περίπου 300 ένστολοι, και για παραπάνω από δύο ώρες καθηλώθηκαν από την παιδοψυχολόγο του Ανηλίκων Κωνσταντινα Κωστάκου, η οποία τους παρουσίασε τους ενδεδειγμένους τρόπους ώστε ν' αντιληφθεί κάποιος που είναι προσανατολισμένος προς αυτή την κατεύθυνση, εάν ένα παιδί βιώνει κι απειλείται από το τέρας του εκφοβισμού, ή από την φαγέδαινα της κακοποίησης. Στη γειτονιά, μέσα στην οικογένεια ή στο σχολείο.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση κι εφιστήθηκε η προσοχή, στην αιφνίδια αλλαγή του τρόπου συμπεριφοράς ενός παιδιού και σε όλα τα παθογενή συμπτώματα ως αίτια- αιτιατά που μπορεί να την προκαλέσουν και κυρίως με ποιο τρόπο εντοπίζονται αυτά τα παιδιά που κατακυριεύονται από ακραία συναισθήματα φόβου, ενίοτε κι απόγνωσης.

Για να γίνει αυτή η σύγκληση των τοπικών αστυνόμων, προκρίθηκε από την ηγεσία της ΓΑΔΑ η ανατοποθέτηση των υπηρετούντων πάνω στο σύγχρονο εφιάλτη που μαραζώνει το παιδικό όνειρο και το σκεπάζει με το φάντασμα του τρόμου.

Οι οδηγίες που δόθηκαν ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, να βγουν δυναμικά κι αποφασιστικά οι τοπικοί αστυνόμοι στο δρόμο, στη γειτονιά και στο σχολείο. Τους έγινε σύσταση ν' αποκτήσουν ισχυρούς δεσμούς με τις διευθύνσεις των σχολείων στην περιοχή ελέγχου κι αρμοδιότητας τους, με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με ολους τους αθλητικούς ή επιμορφωτικούς φορείς των περιοχών, με φροντιστήρια κοκ ούτως ώστε έγκαιρα να επισημανθεί η μετατροπή στη φύση, στην όψη και στη συμπεριφορά ενός παιδιού που ίσως κακοποιείται.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία, με το γνωστό κλισέ, έστω και μία ψυχή να σωθεί το έργο και η αποστολή, έχουν επιτευχθεί.



του Γιώργου Καραϊβάζ


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια