Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια σημάδια στο σώμα σας υποδηλώνουν έλλειψη ύπνου;


Η κακή ποιότητα στον ύπνο επηρεάζει την καθημερινότητά μας και τις επιδόσεις μας σε τέτοιο βαθμό που συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε, παρά μόνο όταν δούμε τις συνέπειες.

Όμως, η κατάσταση αυτή είναι δυνατόν να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία.

Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να αναπληρώσουν το χαμένο ύπνο το Σαββατοκύριακο, αλλά τελευταίες μελέτες αναφέρουν ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να αποκαταστήσει κάποιος τις συνήθειες του ύπνου του.

Μάθετε ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι σας λείπει ύπνος!

Πεινάτε ακόμα;

Μελέτες δείχνουν ότι η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προκαλέσει αύξηση της όρεξης.

Αρρωσταίνετε συχνά;

Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να σας κάνει ευάλωτους σε μολύνσεις. Νέα μελέτη έδειξε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες κοιμόνταν λιγότερο από επτά ώρες κάθε βράδυ μέσα σε μία εβδομάδα, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα ασθενειών, από εκείνους που παραδίδονταν για περισσότερες ώρες στην αγκαλιά του Μορφέα.


Κλαίτε χωρίς λόγο;

Σε μια μελέτη απεικόνισης του εγκεφάλου, οι άνθρωποι που έχασαν μια νύχτα ύπνου εμφάνιζαν 60% περισσότερη δραστηριότητα στην αμυγδαλή, που εμπλέκεται στην επεξεργασία του φόβου και του άγχους, σε σύγκριση με τις αντιδράσεις των ατόμων, που είχαν απολαύσει έναν ποιοτικό ύπνο.

Μήπως είστε λίγο αδέξιοι;

Θεωρίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που νυστάζουν μπορεί να είναι αδέξιοι για διάφορους λόγους. Τα μειωμένα αντανακλαστικά και η έλλειψη εστίασης μπορεί να καταστήσουν δύσκολο για όποιον νυστάζει, να αντιδράσει αρκετά γρήγορα σε αναπάντεχες καταστάσεις ή ατυχήματα.

Πολλά κιλά

Όσοι δεν κοιμούνται σωστά, έχουν διπλάσιες πιθανότητες παχυσαρκίας από όσους παρέχουν στο σώμα τους την απαιτούμενη ξεκούραση.

Πηγή: healthreport.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια