Απωθητικούς βρίσκουν τους καπνιστές οι γυναίκες, σύμφωνα με νέα έρευνα!Μη ελκυστικούς χαρακτηρίζουν οι περισσότερες γυναίκες τους άνδρες που συγκαταλέγονται στους καπνιστές.

Συγκεκριμένα, μια έρευνα που διεξήχθη μεταξύ άνω των 1.000 εργένηδων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 70% των γυναικών απωθείται από όσους καπνίζουν και το 56% δήλωσαν ότι δεν θα έβρισκαν καπνιστή.

Οι αριθμοί μειώθηκαν ελαφρώς για τους άνδρες, ενώ το 46% ισχυρίστηκε ότι δεν θα έβλεπαν κάποιον που καπνίζει και το 65% δήλωσαν ότι βρήκαν το κάπνισμα μη ελκυστικό.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από την εταιρεία οξυγόνου, Inogen, εξέτασε τις προτιμήσεις σχετικά με το κάπνισμα τσιγάρων και το κάπνισμα σε άτομα ηλικίας 18 έως 76 ετών. Από τους ερωτηθέντες, το 57% ήταν μη καπνιστές, το 24,3% καπνιστές και το 18,7% ήταν χρήστες βλαστών.

Όταν ερωτήθηκαν γιατί δεν θα έβγαιναν με έναν καπνιστή, το 90% επικαλέσθηκε ως αιτία τη μυρωδιά του καπνού τσιγάρων, ενώ ένα 75% ανέφερε ανησυχίες για την υγεία σε σχέση με τον παθητικό καπνό. Άλλες ανησυχίες περιλάμβαναν κακή αναπνοή, φόβο ενός συντρόφου όταν φιλάει και έχει κίτρινα δόντια.


Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι παρά το ότι είναι μια ηλεκτρονική εναλλακτική λύση στα κανονικά τσιγάρα, το 55% των γυναικών και το 44% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι βρήκαν επίσης μη ελκυστικούς τους καπνιστές ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν εάν θεωρούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μία πιο ελκυστική εναλλακτική λύση στο κάπνισμα. Το 54% δήλωσε πως όχι.

Η έρευνα εξέτασε επίσης το πώς αυτοπροσδιορίζονται οι καπνιστές σχετικά με τις συνήθειές τους σε online dating profiles και βρήκε ότι το 42% των γυναικών και το 43% των ανδρών δεν θα χαρακτήριζαν τους εαυτούς τους ως καπνιστές, παρόλο που αναγνωρίζονται ως τέτοιοι.

Σίγουρα δεν θα ήταν η πρώτη φορά που κάποιος λέει (καταφανή) ψέματα σε dating app!


Πηγή: manslife.gr
_