Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΚΕΘΑ για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες μεταξύ 11-12 Ιουλίου 2018 δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Φανερώνουν ότι η λυκοσυμμαχία όχι μόνο το ζήτημα της ειρήνης και της σταθερότητας δεν υπηρετεί, όπως συνήθως λέγεται, αλλά αντίθετα επεξεργάζεται επικίνδυνα σχέδια που φέρνουν τον πόλεμο έξω από την πόρτα μας.

Οι αποφάσεις της συνόδου όπως, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η αύξηση των πολεμικών  δαπανών, η δημιουργία επιπλέον στρατιωτικών διοικήσεων και σχηματισμών οδηγούν σε νέες επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και στην όλο και πιο σφιχτή περικύκλωση της Ρωσίας. Μαζί με όλα αυτά, βασική προτεραιότητα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αποτελεί η προώθηση της «στρατιωτικής κινητικότητας» σε ευρωπαϊκό έδαφος, για εξασφάλιση ταχείας μετακίνησης στρατευμάτων ανατολικά. Πάγιος στόχος των ιμπεριαλιστών παραμένει ο έλεγχος σφαιρών επιρροής, αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς υδρογονανθράκων, του εμπορίου γενικότερα.

Οι αντιθέσεις των χωρών – μελών στο ζήτημα των στρατιωτικών δαπανών είναι ενδεικτικές των μεταξύ τους ανταγωνισμών για λογαριασμό των μονοπωλίων της κάθε χώρας χωριστά. Σε συνόδους Νατοϊκών δεξαμενών σκέψης που προηγήθηκαν εκείνης του ΝΑΤΟ, τονίστηκε όμως, ότι η σχέση ΝΑΤΟ - ΕΕ είναι «αναγκαιότητα, όχι επιλογή». Τελικά παρά τις όποιες αντιθέσεις, «με εκπληκτικό συναδελφικό πνεύμα», όπως επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, πάρθηκαν αποφάσεις και σχεδιασμοί πολεμικής προετοιμασίας  με «ένα κατάλληλο συνδυασμό πυρηνικών, συμβατικών και πυραυλικών αμυντικών ικανοτήτων ... »!

 

Σε ότι αφορά τη χώρα μας εκτός των άλλων, επιβεβαιώθηκε ότι η βιασύνη της ελληνικής κυβέρνησης για την υπογραφή της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, ήταν γιατί ήθελε να προλάβει την σύνοδο. Είναι χαρακτηριστική η σχετική αναφορά από τους  νατοϊκούς: «Χαιρετίζουμε θερμά τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων αυτή η επιτυχία θα ωφελήσει τόσο τις χώρες, την περιοχή όσο και το ΝΑΤΟ.»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναδεικνύεται στον ποιο πιστό και συνεπή ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο καθώς, στηρίζει και υλοποιεί με προθυμία όλες τις επικίνδυνες αποφάσεις της λυκοσυμμαχίας και υιοθετεί όλα τα προσχήματα για την "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της αστάθειας" που οδηγούν σε νέους πολέμους και επεμβάσεις. Πρωτοστατεί σε ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις και σχεδιασμούς επικίνδυνους τόσο για το λαό μας, όσο και για άλλους λαούς. Η προθυμία αυτή της κυβέρνησης εκδηλώνεται παρά το γεγονός, ότι σε σχέση με την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, την Κυπριακή ΑΟΖ και την ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το ΝΑΤΟ παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Οι λαοί όλου του κόσμου και ο ελληνικός έχουν πικρή πείρα από το ΝΑΤΟ. Όπου πήγε και εγκαταστάθηκε αυτός ο δολοφονικός μηχανισμός έφερε αλλαγές συνόρων, πολέμους, δυστυχία. Ιδιαίτερα στα Βαλκάνια!

Καταγγέλλουμε την στάση πρόθυμου «μεντεσέ», που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ απέναντι στο ΝΑΤΟ τις ΗΠΑ και καλούμε όλους να δυναμώσουμε την πάλη για:

             Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ.

             Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

             Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και οι βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα.

             Αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ.          

             

 12/7/2018

 

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ

 


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια