Δύτες εντόπισαν προσωπικά αντικείμενα ανθρώπων που βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες που συνεχίζονται και σήμερα για τον τυχόν εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων στη θάλασσα, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ραφήνας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, εκτελείται επιχειρησιακό σχέδιο από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα, με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος (Συσκευές Rebreather).

Η Ομάδα αξιοποιεί τελευταίας τεχνολογίας scooter για την κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας ανά κατάδυση, ειδικά συστήματα εντοπισμού αγνοουμένων και εξειδικευμένες τακτικές σάρωσης, μεγάλης έκτασης του βυθού.

Στις εργασίες συμμετέχει ερευνητικό σκάφος, με εξειδικευμένο sonar και ROV για κατάδειξη σημείων. Επισημαίνεται ότι έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 67 καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και σε βραχονησίδες.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, έχουν βρεθεί προσωπικά αντικείμενα, απομεινάρια από καμένα ρούχα, κινητό τηλέφωνο, ακόμα και χρήματα, τα οποία εντόπισαν σε βάθος 10 μέτρων, από ανθρώπους που βρήκαν καταφύγιο στη θάλασσα για να μην καούν.

Πηγή: enikos.gr
_