Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Άδειος" από ευρήματα ο γεμιστήρας του καλάσνικοφ - Πόλεμος με ένοπλη συμπλοκή για τα "μαγαζιά" του Καραγιάννη

Όλα τα μέτρα προφύλαξης όπως φαίνεται και αναμενόταν είχαν λάβει οι εκτελεστές του Μανώλη Καραγιάννη πριν από λίγες ημέρες στο
Παλαιό Φάληρο.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας είχαν επενδύσει τις ελπίδες στο γεμιστήρα του καλάσνικοφ που έπεσε από τα χέρια του -όπως όλες οι πληροφορίες συντείνουν- Αλβανού συνοδηγού της μηχανής τη στιγμή που το θηριώδες θύμα ανταπέδωσε τα πυρά. Από την εξερεύνηση του γεμιστήρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν προέκυψαν σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ούτε δείγματα dna, ούτε αποτυπώματα.

Οι ασυνομικοί είναι σχεδόν πεπεισμένοι για την ταυτότητα του οδηγού της μηχανής, ενός Έλληνα σεσημασμένου όχι μόνο για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά όπως λένε, άλλο πράγμα η πεποίηθηση και άλλο η απόδειξη.

Οι ίδιες πηγές εξακολουθούν να σημειώνουν πως η τελευταία δολοφονία ήταν η επιχειρηματική και πολιτική απάντηση για την εξόντωση του πρώην εκαμίτη Σπύρου Παπαχρήστου (ένα συμβόλαιο που πήρε υπογραφή με την παρουσία πρώην ανώτατου αξιωματικού μέσα στο σπίτι του πρώην αστυνομικού λίγες ώρες μετά το θάνατο του) και όχι για τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, παρόλο που ο οδηγός της μηχανής υποστηρίζεται πως ανήκε στην ομάδα του. Μύλος; Όχι, η απάντηση είναι συμφέροντα, μαύρο χρήμα και ξέπλυμα.

Μια άλλη πάντως παράπλευρα πτυχή που σχηματίστηκε μετά την έξοδο του Καραγιάννη από τη ζωή, είναι το πογκρόμ που έχει εξαπολυθεί στα μέλη της συμμορίας του από στελέχη αντίπαλων βαρονιών. Και ο απώτερος σκοπός του εξοβελισμού από τα μαγαζιά του Πειραιά που είχαν υπό τον έλεγχο τους, δεν είναι οι μηνιαίες "απολαβές" σε μορφή λύτρων, αλλά η επικυριαρχία σε ένα κόσμο που το οργανωμένο έγκλημα εξυπηρετεί και υπηρετεί υψηλά συμφέροντα.

Στο πλαισιο αυτό εντάσσεται κατά πως εικάζεται μία άγνωστη υπόθεση συμπλοκής μεταξύ τριών Αλβανών πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή των Εξαρχείων, με τον ένα να είναι το πρωτοπαλίκαρο μιας βαριάς δυναστικής ηγεμονίας των νοτίων προαστίων. Ο συγκεκριμένος είχε κατηγορηθεί ως μέλος της το Δεκέμβριο του 2015. Οι άλλοι δύο αντίπαλοι του και κυρίως ο ένας είναι παντελώς αχαρτογράφητοι στα αστυνομικά κιτάπια και παρότι κανείς από τους τρεις δεν μιλούν, η εκτίμηση είναι πως η μεταξύ τους συμπλοκή, έχει σχέση με την μετά Καραγιάννη εποχή.



του Γιώργου Καραϊβάζ

_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια