Πώς θα καθαρίσεις τις τέντες σου για να φαίνονται σαν καινούργιες;


Οι τέντες σου είναι εκτεθειμένες σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και ταλαιπωρούνται πολύ.

Μαύροι λεκέδες και σκόνη μπορούν να τις κάνουν να φαίνονται λες και είχαν τοποθετηθεί χρόνια πριν. Αν θέλεις η τέντα σου να αντέξει στο χρόνο πρέπει να τη συντηρείς σε καλή κατάσταση. Ο καθαρισμός τέντας δεν είναι πάντα μία εύκολη διαδικασία. Αν θέλεις, όμως, να κάνεις τις τέντες σου να φαίνονται και πάλι σαν καινούργιες, θα πρέπει να δράσεις γρήγορα.

Κάθε μέρα που περνάει με το λεκέ πάνω, φέρνει τη τέντα σου ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή. Γι’ αυτό μην περιμένεις άλλο. Προετοιμάσου και ξεκίνα το καθάρισμα. Εμείς θα μοιραστούμε όλες τις συμβουλές που χρειάζεται να γνωρίζεις για να κάνεις τις τέντες του σπιτιού σου να λάμπουν.

Πώς, λοιπόν, μπορώ να καθαρίσω τις τέντες μου;

1. Μην αφήνεις το χρόνο να περνάει

Αν παρατηρήσεις οποιαδήποτε φθορά είναι πολύ σημαντικό να την επιδιορθώσεις άμεσα. Διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσεις την τέντα σου για ένα μικρό σκισιματάκι και αυτό θα είναι πολύ πιο κοστοβόρο από τον καθαρισμό. Γι’ αυτό μην αγνοήσεις τη ζημιά, γιατί με τον πρώτο αέρα ή κακοκαιρία, το πρόβλημα θα γίνει πολύ μεγαλύτερο.


2.Το απλό νερό δεν φτάνει

Πολλοί πιστεύουν ότι πλένοντας απλά την τέντα τους με το λάστιχο, καθάρισε. Πολύ μεγάλο λάθος. Η μούχλα που βρίσκεται στην επιφάνεια της τέντας σου δεν φεύγει έτσι απλά. Ζήτα από το γείτονα του πάνω διαμερίσματος, αν μπορείς να ανέβεις στο μπαλκόνι του. Στη συνέχεια, με μια σκληρή βούρτσα, όπως αυτή για τα χαλιά, και ένα ειδικό καθαριστικό ξεκίνα το τρίψιμο. Τέλος, ξέβγαλέ τες με νερό.

3. Απόφυγε το ζεστό νερό

Το πρώτο λάθος που κάνουμε, όταν καθαρίζουμε τις τέντες μας, είναι ότι τις πλένουμε, ενώ είναι ακόμα νωπές. Οι τέντες θα πρέπει να είναι στεγνές για να απομακρυνθούν ευκολότερα οι βρομιές και η σκόνη από την επιφάνειά τους. Επίσης, ενώ συνήθως όταν θέλουμε να καθαρίσουμε κάτι χρησιμοποιούμε ζεστό νερό, στις τέντες πρέπει να το αποφύγεις δια ροπάλου. Το ζεστό νερό θα συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος της τέντας. Βούρτσισε την τέντα με το σαπούνι και τη σκούπα και ξέπλυνέ την με χλιαρό ή κρύο νερό.

4. Άφησέ τες να στεγνώσουν καλά

Αφού τις έχεις πλύνει, αλλά ακόμα και μετά από μια βροχή οι τέντες πρέπει να στεγνώσουν εντελώς. Μη τις μαζέψεις, διαφορετικά ο καθαρισμός τέντας που με τόσο κόπο έκανες, θα πάει χαμένος. Η υγρασία που θα φυλακιστεί μέσα στο ρολό θα δημιουργήσει μούχλα και νέους λεκέδες.

Extra tip: Τέλειος καθαρισμός τέντας με σπιτικό καθαριστικό

Αν δεν θες να αγοράσεις κάποιο ειδικό απορρυπαντικό, έχουμε την καλύτερη συνταγή για σένα. Ανακάτεψε σε έναν κουβά απορρυπαντικό πιάτων, λίγο ξύδι και νερό. Βούτα τη βούρτσα σου στον κουβά και στη συνέχεια τρίψε την τέντα σου.


Πηγή: douleutaras.gr
_