Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διαψεύδονται από την Κατεχάκη οι «καρατομήσεις» στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής λόγω της τραγωδίας

 στην βορειοανατολική Αττική. Δεν εκτιμούμε ότι υπήρξε κάποια λανθασμένη ενέργεια τους - ειδικά βεβαίως των αξιωματικών της Πυροσβεστικής - στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πυρκαγιάς. Οσα αναφέρονται για καρατομήσεις είναι αποκυήματα της φαντασίας ή εξυπηρετούν σκοπιμότητες».

Σε αυτή τη αναφορά προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», ανώτατος παράγοντας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σχετικά με αναφορές για «αποπομπή ανωτάτων αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ λόγω των τραγικών γεγονότων της Ραφήνας». 

Επίσης, ενόχληση έχουν προκαλέσει στο Μαξίμου τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να είναι έτοιμος να προχωρήσει σε καρατομήσεις των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, «Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, κάποιοι ανακάλυψαν δήθεν πρόθεση του Πρωθυπουργού για καρατομήσεις των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας».

Κατά το Μαξίμου, «τα σενάρια αυτά αποσκοπούν στο να κάμψουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους, να υπονομεύσουν τον αγώνα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και να κάμψουν το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής.

Το ηθικό, όμως, των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και όλων όσων δίνουν τη μάχη στο πλευρό των πολιτών δεν πρόκειται να καμφθεί»

Βασίλης Λαμπρόπουλος - tovima.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια