Πρόεδρος Ένωσης Αθηνών: Γυμνές οι μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Την απόφαση να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις έλαβε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καταγγέλλοντας εργασιακές συνθήκες «γαλέρας», μετά από απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη
συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, προχωρά στις διαμαρτυρίες, ώστε να διαφυλάξει ότι είναι δυνατόν από τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της, τα οποία ακόμα και μέσα στην περίοδο κανονικών αδειών του καλοκαιριού πλήττονται βάναυσα από τις επιλογές του συνόλου της ηγεσίας.
Μιλώντας στο Reader.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών,Δημοσθένης Πάκος, τονίζει ότι: «αποφασίσαμε να πάμε σε κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι για θέματα που αφορούν τις εργασιακές μας συνθήκες. Είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε σ’ αυτά που η ηγεσία του Σώματος μας ζητάει. Δύο αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά για την οποία χρειάζονται δέκα. Πλέον, ο μόνος δρόμος είναι η σύγκρουση, μήπως και ιδρώσει το αυτί ορισμένων. Ας βγουν να πουν την αλήθεια στην κοινωνία, που ζητάει Αστυνόμευση, ότι οι επιλογές των κυβερνήσεων διαχρονικά άφησαν γυμνές τις μάχιμες υπηρεσίες και τώρα, όσοι απομείναμε σ’ αυτές, είμαστε αστυνομικοί 5ης κατηγορίας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών
Δε θέλουμε πολλά, το μόνο που ζητάμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Σας ενημερώνουμε ότι κατά την Έκτακτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 11:00 στα γραφεία μας, Χαλκοκονδύλη 37, ελήφθη ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών ώστε η Ένωση να προβεί σε κινητοποιήσεις – διαμαρτυρίες ώστε να διαφυλάξει ότι είναι δυνατόν από τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της, τα οποία ακόμα και μέσα στην περίοδο κανονικών αδειών του καλοκαιριού πλήττονται βάναυσα από τις επιλογές του συνόλου της Ηγεσίας.
Συγκεκριμένα αποφασίσαμε να διοργανώσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Χίου 8 Καισαριανή) την Τετάρτη 11 Ιουλίου και ώρα 12:00. Η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς όπως με το από 6/7/2018 έγγραφό μας αλλά και με δεκάδες ανακοινώσεις μας τους τελευταίους μήνες, έχουμε καταστήσει σαφές ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία κινδυνεύει να γίνει μια Υπηρεσία «φάντασμα» με αστυνομικούς που δεν ξέρουν που δουλεύουν, πότε και για ποιο λόγο.
Η δράση αυτή είναι μόνο η αρχή!
Τα εργασιακά προβλήματα δεν έχουν πλήξει μόνο την Δ.Α.Ε.Α., αλλά κάθε μάχιμη Υπηρεσία που ανήκει στα γεωγραφικά όρια της Ένωσης Αθηνών. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με δράσεις σε κάθε Υπηρεσία που υφίσταται αυτές τις συνθήκες «γαλέρας», είτε στην έδρα του οποιουδήποτε υπευθύνου.
Δεν θα μας σταματήσει η θερινή περίοδος, θα κάνουμε το παν για την αξιοπρέπειά μας.
Συνάδελφοι αν δεν μας νιώσουν δε θα μας φοβηθούν ποτέ, η αξιοπρέπεια του αστυνομικού δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.
Να είστε όλοι εκεί!!!


reader.gr
_