Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί είναι σημαντική η εξάρθρωση τής σπείρας ναρκωτικών του Μενιδίου - Πώς έφθασαν στα ίχνη της - Πού επεκτείνονται οι έρευνες

Στην πρώτη ανάγνωση του δελτίου τύπου της εξάρθρωσης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών βλέπει κανείς μικρές ποσότητες ουσιών. Δεν είναι, όμως, πάντοτε αυτό το δεδομένο (της ποσότητας) που
προσδίδει σοβαρότητα σε μία αστυνομική επιχείρηση.


  • Στην προκειμένη:
  • Ανάμεσα στα ευρήματα είναι 93.000 ευρώ. Τεράστιο πλήγμα για τα μέλη της οργάνωσης, που χάνουν "κεφάλαιο κίνησης" και χρήματα για τα έξοδα των δικηγόρων.
  • Ο αριθμός των συλλήψεων έφθασε το 24. Ανάμεσα στους συλληφθέντες τα τρία ηγετικά στελέχη. Αποτέλεσμα; το συγκεκριμένο κύκλωμα θα καθυστερήσει πολύ να επανακάμψει.
  • Η επιχείρηση τής Παρασκευής έρχεται ύστερα από άλλες δύο της Δίωξης Ναρκωτικών, κατά τις οποίες πάλι δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών βγήκαν εκτός λειτουργίας.
  • Η τοπική κοινωνία θα... αναπνεύσει και θα δει διαφορά στην καθημερινότητά της.
  • Αδιάψευστος μάρτυρας θα είναι ο αριθμός των τοξικομανών, που θα καταφθάνουν στην περιοχή για να... ψωνίσουν. Από τα ογδόντα και τα εκατό άτομα την ημέρα, ήδη έχει πέσει αισθητά.

Κανένας -ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί- δεν υποστηρίζει πως το εμπόριο των ναρκωτικών στη Δυτική Αττική τελείωσε, αλλά σίγουρα δέχθηκε ακόμα ένα δυνατό χτύπημα.

Πώς έφθασαν στα ίχνη του κυκλώματος

Βασικό στοιχείο για την εξάρθρωση τού "σούπερ μάρκετ" ήταν οι διαδοχικές συλλήψεις συγκεκριμένου προσώπου στην περιοχή, ο οποίος κάθε φορά είχε στην κατοχή του από εξήντα μέχρι ενενήντα γραμμάρια ναρκωτικών.
Κίνησε τις υποψίες των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μπήκε στο στόχαστρό τους και τους... οδήγησε στο κύκλωμα.

Μανώλης Ασαριώτης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια