Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.


Παραθέτουμε κείμενο της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα
 Το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε για μια ακόμη φορά το αίτημα των δύο στρατιωτικών για αποφυλάκιση. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα για «έγκλημα» που έχουν διαπράξει οι δύο στρατιωτικοί, προβλέπεται ποινή τουλάχιστον δύο ετών, και έκρινε σκόπιμη τη συνέχιση της κράτησής τους.

Από την αρχή του συμβάντος η κυβέρνηση εφάρμοσε τακτική εφησυχασμού, ενώ διαλαλούσε την «διεθνοποίηση» του θέματος από την πλευρά της. Και τις δυο κυβερνητικές τακτικές τις καταδίκασε έντονα η ΚΕΘΑ. 

Αντιδρώντας στην πάγια κυβερνητική τακτική να καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού, τόνισε από την αρχή τη σοβαρότητα της γενικότερης κατάστασης. Η Κίνηση σημείωνε ότι σε κάθε περίπτωση, το γεγονός προστίθεται στην ακολουθία των γεγονότων στην περιοχή των Ιμίων και ότι με την σύλληψη και την κράτηση των δυο στρατιωτικών, η τουρκική επιθετικότητα επεκτάθηκε πλέον από την Κύπρο και το Αιγαίο, στη Θράκη, όπου η Τουρκία ανακινεί ζητήματα μειονότητας.

Σε ότι αφορά την «διεθνοποίηση» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πεπατημένη  των προκατόχων της, ενημέρωσε σχετικά τις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Το «περίφημο» αυτό διπλωματικό εργαλείο, όπως παρουσιάζεται από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, για κάθε θέμα που προκύπτει, δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια ο ελληνικός λαός να πιστέψει ότι, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, κάτι τάχα θα γίνει. Δεν ισχύει!

             Ποτέ δεν είδαμε καλό από παρεμβάσεις του ξένου παράγοντα (ΗΠΑ), ούτε πρόκειται να δούμε, ειδικά σήμερα, που οι τουρκο - αμερικανικές σχέσεις περνάνε κρίση, άρα μπορούν να μπλέκουν τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, στις μεταξύ τους κόντρες με αρνητικά για εμάς αποτελέσματα.

             ΕΕ & ΝΑΤΟ αποδεικνύεται ότι και στην περίπτωση των δυο στρατιωτικών αλλεπάλληλες φορές,  «νίπτουν τας χείρας τους» όπως κάνουν κάθε φορά απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα σε βάρος της χώρας.

Καμιά εμπιστοσύνη σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ούτε «ασφάλεια», ούτε καμιά εγγύηση παρέχουν!

Οι συνολικότερες εξελίξεις στα Βαλκάνια και ειδικότερα στην Θράκη σε σχέση μεταξύ άλλων και με το θέμα των δυο συναδέλφων απαιτούν επαγρύπνηση ολόκληρου του ελληνικού λαού και πιο ειδικά των συναδέλφων στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων.

Ο χορός των βουβαλιών γίνεται όλο και πιο έντονος τη γειτονιά μας.

Απαιτούμε να κλείσουν οι ξένες βάσεις, να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί μας από αποστολές εκτός συνόρων και η χωρα να αποδεσμευτεί από ΝΑΤΟ – ΕΕ, που μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

 

19/7/2018

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια