Μπορεί μία έγκυος γυναίκα να καταναλώσει άφοβα καρπούζι;


Αποτελεί το κατεξοχήν φρούτο του καλοκαιριού και από τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων.

Ειδικά, τις μέρες του καύσωνα μία (και δύο και περισσότερες) φέτα καρπούζι είναι η πιο δροσιστική επιλογή. Ωστόσο, πολλές μέλλουσες μαμάδες αναρωτιούνται, αν μπορούν να καταναλώνουν άφοβα καρπούζι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και αν το αγαπημένο φρούτο, προσφέρει κάποια οφέλη.

Μπορείτε, λοιπόν, να απολαύσετε καρπούζι χωρίς άγχος. Μάλιστα, η κατανάλωσή του έχει πολλαπλά οφέλη.

Δείτε παρακάτω κάποια από τα πιο σημαντικά:
  1. Καταπολεμά τις καούρες
  2. Μειώνει το πρήξιμο, από την κατακράτηση υγρών
  3. Μειώνει τις πρωινές ναυτίες
  4. Αντιμετωπίζει την αφυδάτωση
  5. Ανακουφίζει από τις μυϊκές κράμπες
  6. Σε απαλλάσσει από τις πανάδες
  7. Περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες νερού που το καθιστούν φυσικό διουρητικό
  8. Ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας
  9. Αποτρέπει την προεκλαμψία

Απ’ όλα τα παραπάνω, λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι το καρπούζι κάνει… θαύματα, όταν είστε έγκυος!


Πηγή: mothersblog.gr
_