Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δύσκολες στιγμές για τους Αστυνομικούς των διμοιριών, έχασε χρυσή ευκαιρία η ΠΟΑΣΥ; - Του Δημήτρη Παδιώτη

Είμαι ειλικρινά απογοητευμένος από την τροπή που έχουν πάρει οι Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Τα τελευταία χρόνια, όλοι όσοι εργαζόμαστε σε διμοιρίες ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει η λέξη ταλαιπωρία, αφού είναι ταυτισμένη με την καθημερινότητα μας.

Οι ασταμάτητες μετακινήσεις σε νησιά, στην Κέρκυρα και μέσα στις πόλεις που εδρεύουμε δεν είναι ταξιδάκια αναψυχής. Σχεδόν όλοι οι Αστυνομικοί των διμοιριών αντιμετωπίζουν οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα λόγω των συνεχόμενων απουσιών από τα σπίτια τους. Οι τοπικές Διοικήσεις έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά αν δεν μεσολαβήσει ενεργά η Ηγεσία. Κι όμως συνάδελφοι, δυστυχώς παλεύουμε μόνοι μας!

Η ΠΟΑΣΥ είχε μια χρυσή ευκαιρία και την έχασε μέσα από τα χέρια της.


Στην πολυαναμενόμενη σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, ειπώθηκαν γενικόλογες τοποθετήσεις για την Ελληνική Αστυνομία, πλην του ζητήματος για το οποίο συγκαλέστηκε αυτή η σύσκεψη, δηλαδή την εξεύρεση λύσεων για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διμοιρίες των ΔΑΕ. Ακόμη, δεν δόθηκε ο λόγος σε συναδέλφους οι οποίοι υπηρετούν σε διμοιρίες και ξέρουν εκ των έσω τι γίνεται και τι φταίει. Αυτή η μεγάλη μας ευκαιρία μετατράπηκε σε βεγγέρα και όλοι αποχώρησαν χωρίς να έχουν επέλθει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εκτός από μια τυπική ανακοίνωση πεπραγμένων. 

Θα μου πείτε γιατί τα αναφέρω όλα αυτά;
Μα γιατί αυτές οι νωχελικές και εθιμοτυπικές πρακτικές της ΠΟΑΣΥ και η αναποφασιστικότητα της Ηγεσίας, μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα.
Δεν είναι υπερβολή αλλά οι αστυνομικοί των διμοιριών υποφέρουν. Το λέμε και θα το ξαναλέμε ακόμα κι αν μας πούνε γραφικούς. Είμαστε στην μέση του καλοκαιριού και η κατάσταση όχι μόνο δεν χαλαρώνει αλλά οξύνεται. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μέσα στο Σώμα και δεν δούμε θεμελιώδεις αλλαγές, πολύ φοβάμαι ότι τα έχουμε και απροσδόκητες συνέπειες.

Δημήτρης Παδιώτης,
μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια