Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερωτήματα για τις καθυστερήσεις της Δικαιοσύνης σε υποθέσεις ναρκωτικών

Με χαρακτήρα καρτέλ δρούσαν, σύμφωνα με τις αρχές αλλά και τα δημοσιεύματα, οι «βαρόνοι» των ναρκωτικών που συνελήφθησαν μετά και τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο Μενίδι. Τώρα τα μέλη
της συγκεκριμένης συμμορίας αναμένεται να περάσουν πλέον το κατώφλι της Δικαιοσύνης.
Αν κρίνει δε κανείς από τη σύλληψη και την εξάρθρωση της άλλης συμμορίας-εγκληματικής οργάνωσης που αρχικά συνελήφθη το 2014 μετά την ανεύρεση των 2,1 τόνων ηρωίνης, μάλλον το στάδιο αυτό δεν προβλέπεται ιδιαίτερα σύντομο.
Η οργάνωση του NOOR ONE οδηγήθηκε στο εδώλιο το 2015, η απόφαση εκδόθηκε το 2016 με την εισαγγελέα να ασκεί έφεση υπέρ του νόμου θεωρώντας ιδιαίτερα επιεική την ετυμηγορία του δικαστηρίου.
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με αναστολή. Η απόφαση καθαρογραφόταν επί 18 μήνες με αποτέλεσμα να ζητήσει ο υπουργός Στ. Κοντονής πειθαρχικό έλεγχο από τον Αρειο Πάγο.
Τελικά η απόφαση καθαρογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2018, όμως ακόμα δεν έχει οριστεί η εκδίκαση στο Εφετείο.
Στο μεταξύ μέσω προανακριτικής διαδικασίας της Εισαγγελίας Πειραιά (μετά τη δικαστική συνδρομή του Ντουμπάι) ασκήθηκαν οι διώξεις εναντίον του Β. Μαρινάκη και συνεργατών του για εμπλοκή τους με τραπεζικά εμβάσματα στην υπόθεση NOOR ONE.
Αμέσως ο εφοπλιστής δήλωσε ότι πρόκειται για σκευωρία, ενώ οι συνήγοροί του κατέθεσαν αίτημα ακυρότητας.
Το Συμβούλιο του Πειραιά δεν έχει αποφασίσει ακόμα επί του αιτήματος αν και η πρόταση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Ειρήνης Τζίβα, με την οποία προτείνει την απόρριψη του νομικά αβάσιμου αιτήματος περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης, έχει κατατεθεί εδώ και δύο μήνες.
Οι καθυστερήσεις αυτές είναι πολύ πιθανό προϊόντα υπερβολικού φόρτου εργασίας των δικαστικών αρχών, ωστόσο δημιουργούν εύλογα ερωτήματα.
Ειδικά αν θυμηθεί κανείς ότι το ίδιο συμβούλιο του Πειραιά είχε απορρίψει το αίτημα για άρση απορρήτου στο «διάσημο» κινητό τού ισοβίτη Γιαννουσάκη και χρειάστηκε να φτάσει μέχρι τον Αρειο Πάγο το σχετικό αίτημα της εισαγγελέως προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της προανάκρισης («Εφ.Συν.» 18/4/2018).

efsyn.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια