Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα ταυτόχρονα!



Η λέξη «γυμναστήριο» σάς ακούγεται σαν βουνό που μέσα στον καύσωνα δεν μπορείτε να αντέξετε;

Νομίζετε ότι με μερικές μικρές αλλαγές στη διατροφή και την καθημερινότητά σας αρκούν;

Η άσκηση είναι απαραίτητη, δεν χρειάζεται όμως να είναι εξοντωτική. Ψάχνοντας απλές ασκήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος, σας προτείνουμε αυτήν την κίνηση που τονώνει όλο το σώμα.

Εντάξτε την στην καθημερινότητά σας και γιατί όχι στην προπόνησή σας και βγείτε στην παραλία με αυτοπεποίθηση. Η άσκηση έρχεται από την Αμερικανίδα προπονήτρια Τamara Pridgett που αποκαλύπτει στο Popsugar πόσο σημαντικά είναι τα Lunges, δηλαδή οι προβολές.

«Ως προπονήτρια, ξοδεύω πολύ χρόνο πειραματίζοντας με διαφορετικές κινήσεις που θα δώσουν στους πελάτες μου το καλύτερο αποτέλεσμα. Μία από τις κινήσεις που έχω αρχίσει να εφαρμόζω σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα που σχεδιάζω είναι το reverse lunge, η αντίστροφη προβολή, αυτή τη φορά με άρση του γονάτου».

Όπως λέει η ίδια, λατρεύει αυτή την κίνηση επειδή προκαλεί την ισορροπία μας, μας αναγκάζει να σταθεροποιήσουμε τον πυρήνα μας (για να σηκωθούμε και να σηκώσουμε το γόνατό μας) και εστιάζει στους τετρακέφαλους και τους γλουτούς μας. Αυτή η κίνηση είναι ιδανική για όσους θέλουν να βελτιώσουν την ισορροπία τους, να ενδυναμώσουν τα πόδια τους και να τονίσουν τους γλουτούς. Επιπλέον γυμνάζει τους κοιλιακούς και είναι πολύ απλή.

Πώς θα την κάνετε:

Σταθείτε με τα πόδια μαζί. Κάντε ένα ελεγχόμενο βύθισμα (ή μεγάλο βήμα) προς τα πίσω με το αριστερό σας πόδι. Καθώς σπρώχνετε πίσω με το αριστερό σας πόδι, φέρτε το αριστερό σας χέρι προς τα εμπρός για να διατηρήσετε την ισορροπία σας. Χαμηλώστε τους γοφούς σας έτσι ώστε ο δεξιός μηρός σας (μπροστινό πόδι) να είναι παράλληλος με το δάπεδο και το δεξιό γόνατό σας να σχηματίζει ορθή γωνία.

Κρατήστε το αριστερό γόνατο λυγισμένο σε γωνία 90 μοιρών και στραμμένο προς το πάτωμα. Από το έδαφος, οδηγήστε το αριστερό γόνατό σας σε όρθια θέση πάντα σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών και φέρτε το στο ύψος του στήθους σας. Παράλληλα, φέρτε μπροστά το αντίθετο χέρι για να διατηρήσετε την ισορροπία. Επιστρέψτε στην αρχική θέση. Κάνετε τρία σετ των 12 επαναλήψεων σε κάθε πόδι. Δοκιμάστε αυτή την κίνηση και θα δείτε άμεσα διαφορά.


Πηγή: healthweb.gr
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια