Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η πραγματική έννοια του «Υπηρετώ δια της φιλίας»

Δημοσιεύουμε κείμενο του προέδρου τής Ένωσης Ιωαννίνων: Αρκετοί είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι νιώθουν μέσα τους πραγματικά το τι σημαίνει η έννοια του «Υπηρετώ  δια της
φιλίας».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο συνάδελφοί μας του Αστυνομικού Τμήματος Ζαγορίου Ιωαννίνων, Χρήστος Λιόντος και Δημήτρης Σίντος,  οι οποίοι την 5 Ιουλίου 2018 κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, εντόπισαν μοτοσικλετιστή του οποίου η μοτοσυκλέτα είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης σε απομακρυσμένη περιοχή πλησίον της χαράδρας Βίκου.
Χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσαν να τον βοηθήσουν, παρέμειναν δε στο σημείο λόγω επικινδυνότητας,  μέχρις ότου η μοτοσυκλέτα παραληφθεί από όχημα της οδικής βοήθειας, χρονικό διάστημα κατά το οποίο διαπίστωσαν πως ο δικυκλιστής Mario, είναι Ισπανός αστυνομικός.
Ενημερώθηκα τηλεφωνικά για το περιστατικό και συνάντησα τον Mario σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο των Ιωαννίνων στο οποίο μεταφέρθηκε η μοτοσυκλέτα του,  το διάστημα δε που θα μεσολαβούσε μέχρι αυτή να επισκευασθεί, προσφέρθηκα για μια μικρή ξενάγηση στην πόλη μας.    Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης σχετικά βόλτας μας, συναντηθήκαμε με πλήρωμα περιπολικού του Α.Τ Ιωαννίνων αλλά και με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και με ευγένεια και προθυμία του έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες, μιας και τα δικά μου Ισπανικά είναι «άνευ γεωγραφικού προσδιορισμού».
Ο Mario, ο  οποίος υπηρετεί στην πόλη Malaga της Ανδαλουσίας αναχώρησε, συνεχίζοντας το ταξίδι του φανερά ικανοποιημένος, ζητώντας μου να μεταφέρω τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους.
Θερμά συγχαρητήρια συνάδελφοι.
Εκτός από τον αγώνα τον οποίο καθημερινά δίνετε, μας κάνετε υπερήφανους με την ευαισθησία την συναδελφικότητα και την ανθρωπιά την οποία επιδεικνύετε.
Διότι μπορεί η διασφάλιση του έννομου αγαθού της ασφάλειας του πολίτη να ανάγεται στα καθήκοντά σας, όμως η ανάπτυξη σχέσεων φιλίας, αλτρουισμού και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της αστυνομίας αλλά και της κοινωνίας, είναι μια έμφυτη αρετή η οποία πρωτίστως ξεκινά από την οικογένεια.  Και η Αστυνομική οικογένεια έχει τους λόγους της να υπερηφανεύεται γι αυτό.
Αυτή είναι και η πραγματική έννοια του «Υπηρετώ  δια της φιλίας».



Κωνσταντίνος Κίτσιος - Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Ιωαννίνων







_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια