Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γνήσιο το ναζιστικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής


Οπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, οι συνήγοροι υπεράσπισης του φίρερ της ΧΑ, Γ. Μιχαλόλιας και Π. Μιχαλόλιας, καθώς και ο συνήγορος υπεράσπισης του Κασιδιάρη είχαν υποβάλει, για λογαριασμό μόνο του φίρερ, ένσταση πλαστότητας των Αναγνωστέων Εγγράφων 254 και 255. Την ένσταση υποστήριξε προφορικά μόνο ο Γ. Μιχαλόλιας, ενώ οι άλλοι δύο απουσίασαν από την συνεδρίαση. Στις 9 Ιούλη, με ομόφωνη απόφασή του, το δικαστήριο έδωσε τη χαριστική βολή στην ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης για την πλαστότητα των εγγράφων 254 και 255.

Παραθέτουμε την απόφαση του δικαστηρίου, όπως την ανακοίνωσε η πρόεδρος Μ. Λεπενιώτη:

«Τα έγγραφα λοιπόν αυτά, το 254 και 255 του κατηγορητηρίου, για τα οποία προβλήθηκε ένσταση περί πλαστότητας, είναι έγγραφα με σαφώς ιδεολογικό περιεχόμενο, περιεχόμενο το οποίο από μόνο του δεν έλκει του ποινικού. Αλλωστε, όταν υποβλήθηκε από τον Μιχαλολιάκο αίτημα διενέργειας γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης των εγγράφων αυτών, με το σκεπτικό το ίδιο απορρίφθηκε το σχετικό αίτημα. Λοιπόν, κατόπιν αυτών, τα έγγραφα αυτά θα αναγνωστούν και θα συνεκτιμηθούν με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία».

Η απόφαση προκάλεσε πανικό στις γραμμές των νεοναζιστών της  ΧΑ, γιατί ενώ το καταστατικό δεν είναι προσωπική υπόθεση του Μιχαλολιάκου, η ένσταση υποστηρίχτηκε μόνο απ΄ αυτόν. Με το κείμενο της ένστασης, εμμέσως πλην σαφώς, αφήνονται αιχμές κατά του Χρ. Παππά, στο σπίτι του οποίου στα Γιάννενα βρέθηκαν έγγραφα με τα οποία επιβεβαιώνεται ότι τα έγγραφα 254 και 255 είναι της Χρυσής Αυγής, έγγραφα με σαφές εθνικοσοσιαλιστικό περιεχόμενο. Και το κυριότερο, είναι καταστατικοί κανόνες με τους οποίους λειτουργούν από παλιά οι εθνικοσοσιαλιστές της ΧΑ και συνεχίζουν να λειτουργούν.

Μετά την ανακοίνωση της απορριπτικής απόφασης από την πρόεδρο, ο συνήγορος     υπεράσπισης  Γ.  Μιχαλόλιας αποχώρησε και δεν επέστρεψε ούτε στη συνεδρίαση της 11ης Ιούλη. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των Γ. και Π. Μιχαλόλια από τις συνεδριάσεις στις 9 και 11 Ιούλη, όταν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχολίασαν εμπεριστατωμένα  εκατοντάδες Αναγνωστέα Εγγραφα και ανέδειξαν τον εγκληματικό χαρακτήρα και δράση του νεοναζιστικού μορφώματος. Στην ιστοσελίδα μας θα «ανεβάσουμε» τα πλήρη κείμενα των σχολιασμών των συνηγόρων πολιτικής αγωγής (εδώ).

Την Τετάρτη 11 Ιούλη, μίλησε και η συνήγορος υπεράσπισης Δ. Βελέτζα, που είναι και στέλεχος της ΧΑ. Η φράση της: «δεν θα σχολιάσω από εκεί και πέρα ούτε γνώμες, ούτε απόψεις, ούτε ομιλίες, διότι αυτές δεν έχουν νομικό ενδιαφέρον» επιβεβαιώνει τον πανικό της ίδιας και των υπόλοιπων υπερασπιστών των νεοναζιστών της. Πριν από λίγο καιρό, η ίδια υπέβαλε αιτήματα (παράκαιρα μάλιστα), ζητώντας είτε να μη διαβαστούν Αναγνωστέα Εγγραφα είτε να μη ληφθούν υπόψη. Και ξαφνικά «ανακάλυψε» ότι αυτά τα Αναγνωστέα Εγγραφα (και όχι μόνον αυτά) δεν αξίζουν σχολιασμού από τη μεριά της, γιατί αναφέρονται σε γνώμες, απόψεις και ομιλίες, που… δεν έχουν νομικό ενδιαφέρον! Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…

Η Βελέτζα χρησιμοποίησε αυτό το ευτελές σόφισμα, πρώτον γιατί τα αιτήματά της απορρίφθηκαν και δεύτερον γιατί θορυβήθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου ότι τα Αναγνωστέα Εγγραφα 254 και 255 (το Καταστατικό της ΧΑ και το έγγραφο Πρωτεσίλαος) είναι γνήσια, έχουν σαφώς ιδεολογικό περιεχόμενο (εθνικοσοσιαλιστικό δηλαδή) και θα συνεκτιμηθούν με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία. Προσπαθεί, λοιπόν, να υποβαθμίσει το γεγονός ότι τα έγγραφα αυτά, συνεκτιμόμενα με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία, αποδεικνύουν τον εγκληματικό χαρακτήρα και δράση του νεοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ.

Στα έγγραφα αυτά δεν υπάρχουν απλά γνώμες, απόψεις και ομιλίες του φίρερ και άλλων στελεχών της ΧΑ, νομικά αδιάφορες, όπως ισχυρίζεται η Βελέτζα (αν ήταν νομικά αδιάφορες, δε θα υπέβαλαν ενστάσεις μη ανάγνωσης αυτών των εγγράφων). Η άποψη που διατύπωσε ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης (Αναγνωστέο Εγγραφο 350), σε ομιλία του στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του ναζιστικού μορφώματος στη Νίκαια, λέγοντας μεταξύ των άλλων «ό,τι κινείται σφάζεται», δεν είναι προσωπική του. Δεν είναι μια «νομικά αδιάφορη» γνώμη, αλλά περιγράφει τον πυρήνα του εγκληματικού χαρακτήρα και της δράσης των νεοναζιστών της ΧΑ.

Στα έγγραφα αυτά καταγράφεται διαχρονικά όλη η εγκληματική δράση των νεοναζιστών της ΧΑ, ενώ η λατρεία για τον Χίτλερ και τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό «χτυπάει κόκκινο». Στο Αναγνωστέο Εγγραφο 422 οι χρυσαυγίτες ομολογούν το λόγο για τον οποίο χρησιμοποιούν τον όρο «εθνικιστές» και όχι «εθνικοσοσιαλιστές». Παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο με τίτλο «Εθνικιστές ή Ναζιστές», που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή», τεύχος Ιούνη-Ιούλη του 2005:

«Παλαιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του Κινήματός μας ο όρος εθνικοσοσιαλισμός.Το γεγονός, ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες. Απλά, θεωρούμε περισσότερο πολιτικά δόκιμο το να χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους γιατί είναι γεγονός ότι ο όρος  “εθνικοσοσιαλισμός προκαλεί παρανοήσεις μετά από έναν ωκεανό προπαγάνδας εξήντα ολόκληρων ετών»!

Ομολογούν, λοιπόν, οι νεοναζιστές ότι δεν άλλαξαν ιδέες, ότι παραμένουν εθνικοσοσιαλιστές, αλλά χρησιμοποιούν πλέον παραπλήσιους όρους, για λόγους τακτικής και μόνο. Ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι απλά ένας όρος. Είναι μια ολόκληρη ιδεολογία και πρακτική, όχι μόνο της περιόδου του Χίτλερ, αλλά και πολύ αργότερα, μέχρι και σήμερα.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα έγγραφα 254 και 255 είναι έγγραφα με σαφώς ιδεολογικό περιεχόμενο, περιεχόμενο το οποίο από μόνο του δεν έλκει του ποινικού. Δεν είναι αληθές ότι η ιδεολογία από μόνη της δε διώκεται ποινικά. Δε χρειάζεται να ανατρέξουμε στην πολύχρονη δίωξη του επαναστατικού ΚΚΕ  με ηγέτη τον Ν. Ζαχαριάδη. Για την οικονομία του χώρου θα σταθούμε στο ΝΔ 59/1974. Σύμφωνα μ’ αυτό, τα κόμματα και οι οργανώσεις που θέλουν να πάρουν μέρος στις εκλογές πρέπει να δηλώσουν ότι καταδικάζουν τη βίαιη ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Μ’ αυτή τη δήλωση δεν επιδιώκεται η αφυδάτωση της επαναστατικής ιδεολογίας που είναι ο μαρξισμός-λενινισμός; Δε διώκεται, εμμέσως πλην σαφώς, αυτή η ιδεολογία, προτού αυτοί που την υπερασπίζονται αρχίσουν να δρουν; Η συγκρότηση και η ένταξη σε ένοπλες οργανώσεις ανταρτών πόλης δε διώκεται ως αυτοτελές αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, ακόμη και πριν την εκδήλωση της οποιασδήποτε δράσης; Είναι αναληθές, λοιπόν, ότι στην αστική δημοκρατία δε διώκεται η ιδεολογία.

Το Καταστατικό της Χρυσής Αυγής και το έγγραφο Πρωτεσίλαος δεν είναι μόνο δύο έγγραφα με σαφές ιδεολογικό περιεχόμενο. Είναι έγγραφα που σε αυτά αποτυπώνεται ιστορικά η δράση της νεοναζιστικής συμμορίας, είναι έγγραφα που οι διατάξεις τους εφαρμόζονται στο ακέραιο και σήμερα. Εγγραφα που περιγράφουν την Αρχή του Αρχηγού, που είναι ισόβιος. Εγγραφα λεπτομερέστατα που περιγράφουν ακόμη και ποια πρέπει να είναι η υποχρεωτική αμφίεση (άρθρο 28 του εσωτερικού κώδικα), πότε πρέπει να ανοίγουν τα γραφεία κτλ. Από τον τεράστιο όγκο των Αναγνωστέων Εγγράφων αποκαλύπτεται μια πλούσια εγκληματική δράση των νεοναζιστών της ΧΑ, που αναπτύσσεται σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις.

Στο άρθρο 8 του Εσωτερικού Κώδικα, που είναι τμήμα του Καταστατικού, αναφέρεται: «Ο τρόπος ζωής μας ως εθνικοσοσιαλιστών υπαγορεύεται μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια από την κοσμοθεωρία μας». Νομίζουμε ότι πιο απροκάλυπτη ομολογία δε θα μπορούσε να υπάρξει. Αυτό το Καταστατικό θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γραφεί  σήμερα, καθώς περιγράφει αυτά τα οποία προέκυψαν από τα αποδεικτικά στοιχεία, από βίντεο, από sms, από τηλεφωνικές συνομιλίες.

Ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι κάποια ιδεολογικά λόξα, παρά τον διάχυτο ανορθολογισμό του. Ως φασιστική ιδεολογία συνυπάρχει με την εγκληματική δράση. Οι απόπειρες ανθρωποκτονίας των αιγύπτιων ψαράδων και των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι δολοφονίες όπως αυτές του μετανάστη Σατζάκ Λουκμάν και του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα δεν είναι τυχαίες ενέργειες, ούτε ατομικές παρεκτροπές. Είναι συνεπής πρακτική εφαρμογή της ιδεολογίας του εθνικοσοσιαλισμού.

ΥΓ. Στην ιστοσελίδα μας θα «ανεβάσουμε» το Καταστατικό της ΧΑ (Αναγνωστέο 254) και το έγγραφο Πρωτεσίλαος (Αναγνωστέο 255).


Γεράσιμος Λιόντος



KONTΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 ΙΟΥΛΗ

πηγή: eksegersi.gr
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια