Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι τρεις πιθανές και σοβαρές αιτίες ενός επίμονου λόξιγκα!


Ο επίμονος λόξιγκας είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται ξαφνικά και προκαλεί έντονο εκνευρισμό σε όσους έχουν την ατυχία να το βιώνουν.

Τις περισσότερες φορές ο επίμονος λόξιγκας εμφανίζεται μετά από ένα μεγάλο γεύμα ή μετά την αυξημένη κατανάλωση υγρών, αλλά και από την εισπνοή καπνού.

Αν και οι ειδικοί επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την αιτία του φαινομένου, έχουν παρατηρήσει ότι ο λόξιγκας είναι πιο έντονος, όταν η εισπνοή του αέρα είναι πολύ γρήγορη.

Πάντως, οι ειδικοί αναφέρουν ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο λόξιγκας δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία  και δεν διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που ίσως είναι ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας.

Στην περίπτωση που ο λόξιγκας διαρκεί περισσότερο από 48 ώρες και κυρίως εάν συνοδεύεται από πυρετό, πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος, δύσπνοια κ.ά., δείτε ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να κρύβει.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η γαστροιοισαφική παλλινδρόμηση προκαλεί εκτός από φούσκωμα και συχνές καούρες που ερεθίζουν το διάφραγμα. Αυτή η κατάσταση πυροδοτεί και τον επίπονο λόξιγκα.

Βλάβη στο πνευμονογαστρικό νεύρο

Η βλάβη στο πνευμονογαστρικό νεύρο μπορεί να είναι προσωρινή λόγω αμυγδαλίτιδας ή μόνιμη λόγω τραυματισμού.

Εγκεφαλικό

Ο επίμονος λόξιγκας που συνοδεύεται από πόνο στο στήθος, μούδιασμα, θολή όραση κ.ά. ενδεχομένως να αποτελεί ένδειξη επικείμενου εγκεφαλικού επεισοδίου.


Πηγή: healthreport.gr
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια