Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία αστυνομικών: Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

''Σαν Πρωτοβουλία Αστυνομικών καλούμε όλους τους συναδέλφους να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα και να τα φέρουν στα γραφεία μας, Δεληγιώργη 55-59,
Μεταξουργείο καθημερινά στις 18.00-20.00. Τα τρόφιμα θα κατατεθούν στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.'' αναφέρει η Πρωτοβουλία Αστυνομικών. 

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές.

 

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία.

 

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους πυροπαθείς, στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν, που έχασαν το σπίτι τους.

 

Οι συνάδελφοί μας του Πυροσβεστικού Σώματος, οι αστυνομικοί και όλο το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, γιατροί, νοσοκόμοι, οι εθελοντές και οι υπάλληλοι όλων των άλλων κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας έδωσαν και δίνουν ακόμα παλικαρίσια μάχη με τις φλόγες.

 

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας μεγάλης τραγωδίας με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά, τεράστιες καταστροφές στις περιουσίες χιλιάδες ανθρώπων.

 

Δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο γίνονται εμφανείς οι σοβαρές ελλείψεις σε αντιπυρικά μέτρα και στην δασοπυρόσβεση. Η υποστελέχωση σε προσωπικό, τα ανεπαρκή μέσα δασοπυρόσβεσης και υποδομών αντιπυρικής προστασίας, τα πολύ μικρά ποσά που διατίθενται γι’ αυτό το λόγο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας ως «κόστος». Μεγάλες ευθύνες έχει τόσο η τωρινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, οι οποίες δεν φαίνονται να μαθαίνουν απ τις τραγωδίες του παρελθόντος…

 

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να σταθούμε στο πλευρό των πληγέντων απ τις φλόγες.

 

Σαν Πρωτοβουλία Αστυνομικών καλούμε όλους τους συναδέλφους να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα και να τα φέρουν στα γραφεία μας, Δεληγιώργη 55-59, Μεταξουργείο καθημερινά στις 18.00-20.00. Τα τρόφιμα θα κατατεθούν στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

Ανακοίνωση έχει εκδώσει και η Π.ΟΑΣ.Υ και οι Ενώσεις Αττικής.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια