Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτές είναι οι ιδανικές ράτσες σκύλων για το διαμέρισμα!



Θεωρείς ότι ένα μικρό σκυλί είναι ιδανικό, λόγω του μεγέθους του, να ζει άνετα σε ένα μικρό χώρο, όπως είναι ένα διαμέρισμα;

Αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές, αν σκεφτείς για παράδειγμα ότι τα Yorkshire terrier μπορεί να είναι μικρά, αλλά γαβγίζουν με το παραμικρό και είναι πολύ ζωηρά σε σύγκριση με ένα μεγαλύτερο Greyhound.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά, λοιπόν, που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα σκυλί, το οποίο προορίζετε για συγκάτοικό σας σε μικρό διαμέρισμα;

Αρχικά, καλό είναι να μη γαβγίζει πολύ, για να μη σας δημιουργεί πρόβλημα με τους γείτονες. Καλό είναι επίσης να είναι φιλικό και κοινωνικό με νέες γνωριμίες (είτε ανθρώπους, είτε άλλα σκυλιά) και να μην ενοχλείται από τους ήχους της πόλης.

Μια καλή επιλογή είναι τα Greyhound. Μπορεί να τρέχουν γρήγορα, αλλά συνήθως κοιμούνται… 16-18 ώρες την ημέρα. Δεν θα έχουν πρόβλημα, αρκεί να βγαίνουν βόλτα καθημερινά και 2-3 φορές την εβδομάδα να έχουν την ευκαιρία για πιο έντονο τρέξιμο.

Τα γλυκύτατα Bolonka είναι επίσης ιδανικά για διαμέρισμα και συμβαδίζουν με τους ρυθμούς της πόλης: Δεν χρειάζονται πολλή εξάσκηση πέρα από τις κλασικές βόλτες και μαθαίνουν εύκολα. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να του μάθετε να γαβγίζει με μέτρο, καθώς από… φτιαξιάς, τείνουν να γαβγίζουν αρκετά.

Αν πάλι σας αρέσουν τα Yorkies πολύ, η πιο «βολική» εναλλακτική τους είναι τα Biewer. Προέρχονται από τα Yorkshire Terrier, αλλά είναι πιο καλόβολα και ήρεμα. Χαίρονται ιδιαίτερα όταν βρίσκονται έξω, αλλά απολαμβάνουν και το χρόνο «μοναξιάς» στο σπίτι, ενώ μαθαίνουν εύκολα νέα κόλπα και συνήθειες.


Τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι ακόμα μια καλή επιλογή για κατοίκους πολυκατοικιών. Μια μικρή βόλτα καθημερινά είναι συνήθως αρκετή για να κρατηθούν σε φόρμα. Χρειάζονται προσοχή όμως τα μπουλντόγκ με το επίπεδο πρόσωπο, καθώς δυσκολεύονται να αναπνεύσουν. Γι’ αυτό φροντίστε να μην είναι κλεισμένα για ώρες σε πνιγηρό/πολύ ζεστό περιβάλλον.

Τέλος, άξια αναφοράς είναι και τα πιο… σαλονάτα σπάνιελ, τα Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ. Είναι μια ράτσα που επέλεγαν οι βρετανοί αριστοκράτες του 17ου αιώνα. Αυτά τα σκυλιά εκπαιδεύονται εύκολα και προσαρμόζονται αμέσως σε καινούριους ανθρώπους και νέα περιβάλλοντα.

Θυμηθείτε, όμως, ότι η ράτσα δεν εγγυάται τίποτα

Κάθε σκύλος, ανεξαρτήτως ράτσας, έχει τη δική του προσωπικότητα. Θυμηθείτε επίσης πως υπάρχουν πάντα τα αδέσποτα σκυλάκια που έχουν ανάγκη από ένα σπίτι, αγνοούν ράτσες και χαρακτηριστικά και μπορούν να γίνουν ο πιο καταονητικός σύντροφος που σπάνια θα σας εκθέσει.


Πηγές: businessinsider.com, in2life.gr
_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια