Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυροσβέστες...γητευτές φιδιών!


Εκπαίδευση με θέμα «Τα ερπετά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Πιερίας», στην ΠΥ Κατερίνης


Την Τετάρτη 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με θέμα τα ερπετά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Πιερίας, αναγνώριση-χειρισμός φιδιών και οδηγίες για Πρώτες Βοήθειες, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τον ειδικό επιστήμονα, βιολόγο - ερπετολόγο κύριο Στραχίνη Ηλία, διαχειριστή της ιστοσελίδας herpetofauna.gr.
Φωτογραφία του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.

Την εκπαίδευση παρακολούθησε μεγάλο μέρος του πυροσβεστικού προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κατερίνης, Λιτοχώρου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κολινδρού, το οποίο είχε την δυνατότητα να εφαρμόσουν διάφορες τεχνικές εγκλωβισμού ερπετών κάνοντας χρήση κατάλληλων εργαλείων και ατομικού εξοπλισμού.
Φωτογραφία του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.
Στόχος της εκπαίδευσης ήταν να μπορούν οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι να αναγνωρίζουν τα είδη των ερπετών της περιοχής και ειδικά των φιδιών που εγκυμονούν κίνδυνο για τους ίδιους κατά την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. Επίσης να αποκτήσουν την γνώση εκείνη, ώστε να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν φίδια ή άλλα ερπετά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Τα ζώα, με τα οποία έγινε η εκπαίδευση δεν προέρχονται από αιχμαλωσία, αλλά από αναγνωρισμένο κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων.
Φωτογραφία του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.

Ευχαριστούμε για την Î¦Ï‰Ï„ογραφία του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.παραχώρηση των φωτογραφιών τον κύριο Στραχίνη Ηλία.

Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια