Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νεώριο: Καταγγέλλουν «έκνομες ενέργειες» οι Επιθεωρητές Εργασίας

«Έκνομες ενέργειες» που «αδικούν τον κόσμο της εργασίας» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια της 4η Ιουλίου στο Νεώριο
Σύρου, όταν εργολαβικοί εργαζόμενοι της «Σύρος - Ελλάς ΙΚΕ» επιτέθηκαν στους επιθεωρητές Εργασίας και σε 14 εργαζόμενους του ναυπηγείου.
Με ψήφισμα του 2ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας (ΠΟΣΕΠΕ), οι επιθεωρητές εργασίας εκφράζουν την απερίφραστη καταδίκη τους σε «επεισόδια και επιθέσεις» από ομάδα εργαζομένων στο Νεώριο Σύρου, στις 4 Ιουλίου, στα γραφεία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σύρου-Μήλου.
Το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας της Σύρου, εργολαβικοί εργαζόμενοι απασχολούμενοι στην εταιρεία Σύρος - Ελλάς ΙΚΕ (συμφερόντων του εργολάβου Β. Σαββίδη) επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις στους επιθεωρητές Εργασίας και σε 14 εργαζόμενους του ναυπηγείου.
Οι τελευταίοι είχαν βρεθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη διενέργεια εργατικής διαφοράς, διεκδικώντας την αποσαφήνιση των επιχειρηματικών σχεδίων μεταβίβασης του Νεωρίου και τη διατήρηση των εργασιακών τους σχέσεων στα διάδοχα σχήματα.
Τα επεισόδια έγιναν, ενώ είχε προγραμματιστεί στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σύρου-Μήλου η εξέταση εργατικής διαφοράς, και είχαν ως αποτέλεσμα να μην εξεταστεί το θέμα.
Στην ανακοίνωση της ΠΟΣΕΠΕ τονίζεται ότι «τέτοιες έκνομες ενέργειες, απ’ όπου και αν προέρχονται, αδικούν τον κόσμο της εργασίας, υπονομεύουν τους εργασιακούς αγώνες και φαλκιδεύουν τα εργασιακά δικαιώματα».
Επιπλέον «απ' όλα τα συντεταγμένα πολιτειακά όργανα να κινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων, για την προστασία των επιθεωρητών εργασίας, την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους και την αποφυγή παρόμοιων ενεργειών και συμπεριφορών στο μέλλον».

efsyn.gr


_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια