Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν πέσει το αυτοκίνητό σας στη θάλασσα



Δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, ωστόσο καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για όλα.

Στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, που συμβεί κάτι τέτοιο, καλό είναι να γνωρίζετε πώς να αντιμετωπίζετε αναπάντεχα ατυχήματα, όπως τι πρέπει να κάνετεαν πέσει το αυτοκίνητό σας στη θάλασσα, σε ποτάμι ή γενικά σε νερό.

Είναι φυσικό ότι σε ένα τέτοιο περιστατικό, είναι δύσκολο να συγκρατήσει κανείς την ψυχραιμία του, όμως είναι σημαντικό. Αν υπάρχει ψυχραιμία, θα μπορεί ο άνθρωπος να σκεφτεί και να κινηθεί πιο γρήγορα σχετικά με το τι θα κάνει. Άλλωστε, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, λίγα δευτερόλεπτα μπορούν να σώσουν ζωές.

Κάθε όχημα μπορεί να επιπλεύσει για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 10 δευτερόλεπτα έως και 1 λεπτό. Έτσι, γρήγορα ο οδηγός καλείται να σωθεί. Αρχικά, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει είναι να λύσει τη ζώνη του. Αν για οποιοδήποτε λόγο η ζώνη «κλειδώσει» και δεν μπορεί να απασφαλιστεί, μπορεί ο οδηγός να ρίξει την πλάτη του καθίσματος και να βγει από πάνω.

Σε περίπτωση που βρίσκονται παιδιά στα πίσω καθίσματα, πρέπει να λύσετε τις ζώνες ξεκινώντας από το μεγαλύτερο και καταλήγοντας στο μικρότερο παιδί. Αυτό προτείνεται, γιατί είναι πιθανό τα μεγαλύτερα παιδιά να βοηθήσουν ύστερα τα μικρότερα, κατά τη διάσωσή τους φθάνοντας μαζί στην επιφάνεια του νερού.

Επόμενο βήμα; Δεν πρέπει να ανοίξετε την πόρτα του αυτοκινήτου σας, αλλά να βγείτε από το παράθυρο. Γιατί; Διότι η πίεση του νερού καθιστά αδύνατο το άνοιγμά των θυρών. Έτσι, πρέπει να δράσετε γρήγορα και να ανοίξετε το παράθυρο πριν τεθεί εκτός λειτουργίας από βραχυκύκλωμα. Αν δεν προλάβετε, πρέπει να το σπάσετε είτε με το τακούνι του παπουτσιού σας, είτε με τους μεταλλικούς οδηγούς των προσκέφαλων της καρέκλας.

Τέλος, επειδή λογικό είναι μέσα στον πανικό να αποπροσανατολιστείτε, για να κατευθυνθείτε σωστά προς την επιφάνεια φυσήξτε λίγο αέρα και ακολουθείστε τις φυσαλίδες σας.

Ελπίζουμε βέβαια οι παραπάνω πληροφορίες να σας φανούν αχρείαστες.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: newsit.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια