Κάθε πότε πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου;


Πολλές φορές μπορεί να αναρωτιέσαι κάθε πότε πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου για να παραμένουν υγιή και να μην τα καταστρέψεις.

Όταν σαπουνίζουμε, πλένουμε λιγότερο το πάνω μέρος της κεφαλής, στην πραγματικότητα το βοηθάμε να παράξει λιγότερο λάδι.

Κάπως έτσι, το σώμα μας αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μια ισορροπία στην ποσότητα λαδιού και στο πόσο και ποιο είναι το όριο. Με αυτή τη λογική θα φτάσει γρηγορότερα σε ακραίο σημείο εάν επιμένουμε να λούζουμε την κορυφή. Οπότε περισσότερο λούσιμο συνεπάγεται περισσότερο λάδι.

Δεν είναι γενικά σωστή η τακτική του λούζομαι κάθε μέρα, να τρίβεις και να ξανατρίβεις τα ίδια σημεία ώστε να καθαρίσεις βαθιά τους πόρους του δέρματος στο πρόσωπό σου για παράδειγμα. Και ενστικτωδώς, εάν έχεις χρησιμοποιήσει και σαπούνι και καθαριστικό γαλάκτωμα (cleanser), το επόμενη βήμα είναι το σαμπουάν. Αφού το σώμα είναι πλέον καθαρό γιατί όχι και τα μαλλιά;

Μη βιάζεσαι. Διαφορετικά σημεία του σώματός μας υπακούουν σε διαφορετικούς κανόνες. Πάνω κάτω οτιδήποτε βρίσκεται από το λαιμό και κάτω μπορεί να μείνει υγιές και καθαρό με ημερήσια φροντίδα.

Το τριχωτό της κεφαλή (scalp) παράγει περισσότερο σμήγμα από το υπόλοιπο σώμα. Τα έλαια, που συνθέτουν το σμήγμα, διασκορπίζονται σε κάθε τρίχα, διατηρώντας την υγιή και απαλή.

Μπορείς να απαλλαγείς από το υπερβολικό σμήγμα με ένα απλό ξέβγαλμα. Αυτό σε απαλλάσσει από την υπερβολική συσσώρευση ελαίων και αφήνει τα μαλλιά σου να απορροφήσουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία της παραγωγής σμήγματος. Ιδανικά αν μπορείς να λούζεσαι κάθε 2-3 μέρες είναι ό,τι καλύτερο.

Το τοπ tip μετά από αυτό είναι επίσης ότι καλό θα ήταν να ψάχνεις για σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, αλλά και φυσικά προϊόντα, όπως το tea tree oil (που βοηθάει και στα νύχια επίσης), που ενεργοποιούν την κυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής, ενδυναμώνουν τους θύλακες, βοηθούν στο μάκρος και γενικότερα στην ανάπτυξη τρίχας, αλλά και καταπολεμούν την τριχόπτωση.

Είναι τρομερά ευεργετικό, όπως και το βαλσαμέλαιο, όπως και το καστορέλαιο, ακόμα και για τις βλεφαρίδες.

Μην ξεχάσεις να ξεβγάλεις πολύ καλά μετά τη χρήση όλων των παραπάνω!


Πηγή: manslife.gr
_