Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σταθόπουλος: Ο Τόσκας να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο και τους πυροσβέστες

Να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο και τους πυροσβέστες για τις φονικές φωτιές καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων
Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος.

«Ο υπουργός κ. Τόσκας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Πρώτα από τον ελληνικό λαό και σε δεύτερο χρόνο από τους πυροσβέστες οι οποίοι πέφτουν με αυτοθυσία στη μάχη με τις φλόγες διακινδυνεύοντας τη ζωή τους επειδή δεν διαθέτουν τα απαραίτητα τεχνικά μέσα ακόμα και τον κατάλληλο ατομικό εξοπλισμό» γράφει ο κ. Σταθόπουλος σε άρθρο του στα ΝΕΑ.

«Θα δεχθώ το γεγονός ότι η φωτιά στα Γεράνεια Όρη και την Καλλιτεχνούπολη ήταν όντως μια πολύ δύσκολη φωτιά με επικίνδυνες ιδιαιτερότητες όπως είναι οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. Θα έπρεπε όμως οι κυβερνητικοί παράγοντες μετά από αυτή την τραγωδία να βγουν με πολύ χαμηλά το κεφάλι και να πουν ευθέως ότι προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε. Αλλά το να βγαίνουν και να λένε ότι δεν έγιναν λάθη, ότι δεν υπάρχουν ευθύνες και να προσπαθούν να καλυφθούν είναι προκλητικό, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά και για τους πυροσβέστες. Εγώ σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων είμαι υποχρεωμένος να καταγγέλλω ό,τι στρεβλό αντιλαμβάνομαι στην υπηρεσία» προσθέτει ο κ. Σταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών οι πυροσβέστες μπαίνουν στη μάχη χωρίς προδιαγραφές και χωρίς μέσα ατομικής προστασίας κάνοντας ειδική αναφορά ότι δεν έχουν χορηγηθεί αρβύλες εδώ και 10 χρόνια. Παράλληλα, όπως λέει, «είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή στο πυροσβεστικό σώμα ακόμη και τα καινούργια οχήματα δεκαετίας και τα φορτηγά υδροφόρα που στοιχίζουν έως και 400.000 ευρώ, να είναι καθηλωμένα στα συνεργεία εδώ και δύο χρόνια επειδή δεν υπάρχουν ανταλλακτικά που στοιχίζουν 3.000 ευρώ. Και αυτό γιατί λόγω της μνημονιακής πολιτικής και των περικοπών στον προϋπολογισμό δεν χορηγούνται κονδύλια» συμπληρώνει.

Κάνει, τέλος, λόγο ακόμα για εράνους ανάμεσα στους πυροσβέστες προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να αντικατασταθούν λάστιχα στα οχήματα προκειμένου «να μην σκοτωθούν στους δρόμους».

πηγή: Πρώτο Θέμα

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια