Ποια ποσότητα αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη στύση ενός άνδρα;Πόσο μπορούν τελικά να πίνουν οι άνδρες για να μην έχουν …επιπτώσεις στα προσόντα τους;

Όλο και περισσότερες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ένα ποτηράκι κρασί ή ένα ωραίο κοκτέιλ μπορεί να σας χαλαρώσει και  να σας κάνει να αισθανθείτε πιο σέξι, όμως η υπερβολική κατανάλωση επηρεάζει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών!

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Mayo Clinic, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί συνήθη αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας. Όσο αυξάνεται η ποσότητα αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα, μειώνεται η ικανότητα του εγκεφάλου να ανταποκριθεί σε σεξουαλικά ερεθίσματα.

Οι ειδικοί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι το οινόπνευμα επιδρά άμεσα σε μέρη του νευρικού συστήματος που παίζουν ρόλο-κλειδί στη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό. Και αυτό γιατί το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα αγγειοτενσίνης, ορμόνη που συνδέεται άμεσα με τη στυτική δυσλειτουργία.

Στο μεταξύ, μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine», διαπίστωσε ότι το 11% των χρηστών του αλκοόλ ήταν πιθανότερο να έχουν προβλήματα οργασμού. Οι άνδρες δυσκολεύονταν στην εκσπερμάτωση, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται πολύ περισσότερα ερεθίσματα για να έχουν οργασμό, από τις γυναίκες που είχαν πιει λίγο ή καθόλου.

Σε γενικές γραμμές, ένα με δύο ποτά την ημέρα δεν φαίνεται ότι επηρεάζουν τα ανδρικά προσόντα. Πάντως για να κρατήσετε τη σημαία ψηλά το καλύτερο θα ήταν να αποφεύγετε τις υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ!


Πηγή: healthreport.gr
_