Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελίες για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στις μεταθέσεις Αξ/κών της ΕΛ.ΑΣ – Κατάθεση Αναφοράς


Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής την κοινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) με την οποία καταγγέλλονται εξωθεσμικές παρεμβάσεις στις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για προσωπικές επιδιώξεις, για αδικίες που αλλοιώνουν το γράμμα και το πνεύμα των κείμενων διατάξεων, που τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια των Αξιωματικών, υπονομεύοντας το κύρος του θεσμού.

Δυστυχώς παρατηρήθηκαν φαινόμενα καταπάτησης της Ιεραρχίας, της αρχαιότητας και της αξιοκρατίας, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που στελέχη της Αστυνομίας, ευτυχώς λίγα στον αριθμό, έγιναν μέλη διαφόρων «περίεργων κύκλων», αμαυρώνοντας την εικόνα του Σώματος αλλά και προκαλώντας τις τοπικές Κοινωνίες.

Οι δύο Ομοσπονδίες αναμένεται στο επόμενο διάστημα να υποβάλλουν λεπτομερές υπόμνημα στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών – Δημ. Τάξης, εξατομικεύοντας κάθε περίπτωση αδικίας, ενώ θα ενημερώσουν σχετικά κι όλα τα πολιτικά κόμματα.

 

Αναλυτικά η Αναφορά

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής την κοινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) με την οποία καταγγέλλονται εξωθεσμικές παρεμβάσεις στις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι δύο Ομοσπονδίες κάνουν λόγο για προσωπικές επιδιώξεις, για αδικίες, που αλλοιώνουν το γράμμα και το πνεύμα των κείμενων διατάξεων, που τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια των Αξιωματικών και υπονομεύουν το κύρος του θεσμού.

Επίσης, παρατηρήθηκαν φαινόμενα καταπάτησης της Ιεραρχίας, της αρχαιότητας και της αξιοκρατίας, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που στελέχη της Αστυνομίας, ευτυχώς λίγα τον αριθμό, έγιναν μέλη διαφόρων «περίεργων κύκλων», αμαυρώνοντας την εικόνα του Σώματος αλλά και προκαλώντας τις τοπικές Κοινωνίες.

Αναμένεται το επόμενο διάστημα οι δύο Ομοσπονδίες να υποβάλλουν λεπτομερές υπόμνημα προς το Αρχηγείο και το αρμόδιο Υπουργείο, εξατομικεύοντας κάθε περίπτωση αδικίας, ενώ θα ενημερώσουν σχετικά κι όλα τα πολιτικά κόμματα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ σε αυτό το link http://www.poaxia.gr/index.php/login/login-3/1215-paremvaseis-sto-symvoylio-metatheseon-ton-aksiomatiko

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια